ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

«Με καμιά πλευρά»


Τα ευρήματα μιας δημοσκόπησης της aboutpeople για το ινστιτούτο Eteron κλονίζουν τις πεποιθήσεις μας σχετικά με τη φιλοπαλαιστινιακή στάση των Ελλήνων. Στην έρευνα (σε πανελλαδικό δείγμα 3.058 ατόμων), το 43,3% απάντησε «Με καμία πλευρά» στο ερώτημα «Με ποια πλευρά αισθάνεστε πιο κοντά;», με την πλευρά των Παλαιστινίων το 28,5% και με των Ισραηλινών το 22,1%. Η πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων επηρεάζει άμεσα τις απαντήσεις. Το 42,5% όσων ψήφισαν Ν.Δ. τάσσεται υπέρ του Ισραήλ, το 42,2% με καμία πλευρά και μόνο το 9% με τους Παλαιστίνιους.
Στον αντίποδα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, το 58,7% των οποίων τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων και μόνο το 4,8% υπέρ του Ισραήλ, ενώ το πλέον φιλοπαλαιστινιακό κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ, με 64,6%. Κυρίαρχη τάση μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι «Με καμία πλευρά» (47,7%), ενώ οι μεγαλύτεροι «ισαποστάκηδες» είναι οι ψηφοφόροι των «Σπαρτιατών», της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας, με ποσοστά που κυμαίνονται από 50,2% ώς 53,6%. 
Τροφή για σκέψη και προβληματισμό...
Κ.Β. / EφΣυν