ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Η επιτροπή Κοτσακά και οι 15 που κρίνουν τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ


Η χαοτική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει σε νέα φάση από την Πέμπτη και μετά καθώς επιστρέφει από το Μαϊάμι ανανεωμένος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα πάει "καρφί" να μιλήσει στο συνέδριο του Economist. Εκεί τον περιμένουν με ενδιαφέρον για να ακούσουν τι έχει να πει για το από εδώ και πέρα, με την κατάσταση στην οποία είναι το κόμμα του. 
Την Παρασκευή, δε, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας επί των εισηγήσεων διαγραφής για Τζουμάκα-Φίλη-Σκουρλέτη-Βίτσα. Επικεφαλής αυτού του οργάνου είναι ο πολύπειρος πρώην Πασόκος Αντώνης Κοτσακάς, ο οποίος δεν είναι και ενθουσιασμένος με τις κινήσεις του προέδρου τουΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας, για να έχετε εικόνα, είναι η άλλοτε διευθύντρια του γραφείου ΓΑΠ Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου και διάφορα άλλα "ιστορικά στελέχη". Το σύνολο, μαζί με τον Κοτσακά, 15 στελέχη και η απόφαση διαγραφής χρειάζεται πλειοψηφία 2/3. 
Οι φίλοι του Κασσελάκη εκτιμούν ότι έχουν μια οριακή πλειοψηφία (2-3 ψήφοι), ενώ υπάρχουν σίγουρα 5 μέλη της Ομπρέλας, συνεπώς κανείς δεν παίρνει όρκο για το αποτέλεσμα. Για να φτάσει, όμως να απoφασίσει αυτή η Επιτροπή, θα πρέπει να ξεκινήσει προανάκριση, μετά να πάει στην Κ.Ε. και αυτή να γνωμοδοτήσει, και μετά... Δηλαδή, «ζήσε, Μάη μου...».
DarkRoom / Newmoney