ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Στο Χαλάνδρι το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Δημήτρη Ευαγγελοδήμο


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, έπειτα μετά από μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Δημήτρης Ευαγγελοδήμος. Είχε εργαστεί επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες στον χώρο τον ΜΜΕ, μεταξύ άλλων ως αρχισυντάκτης επί πολλά χρόνια στο Βήμα και τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ενώ έκλεισε τη δημοσιογραφική καριέρα του ως διευθυντής στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος».
Παράλληλα, αγαπούσε ιδιαίτερα την ιστορική μελέτη και έρευνα και εξέδωσε τρία βιβλία.
Τον Δημήτρη Ευαγγελοδήμο θα αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλοι τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 11:00 από τον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Χαλάνδρι.
Είχε γεννηθεί στο Καρπενήσι το 1954 και σπούδασε λογιστικά στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και Στατιστική στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Εξόρμηση, στην Ελεύθερη Γνώμη, στη Ρωμιοσύνη, στα Νέα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Top FM, ως αρχισυντάκτης επί πολλά χρόνια στο Βήμα και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος.
Παράλληλα, επιμελήθηκε περιοδικά και κλαδικές εφημερίδες (Απόδημος, Το Βήμα των Βιοτεχνών, Εκτελωνιστικά Νέα, Εκτελωνιστής, Η Ευρυτανία σήμερα, Καρπενησιώτικα) και αναδιοργάνωσε την καθημερινή κυπριακή πολιτική εφημερίδα Αγών.

Επίσης για ένα διάστημα εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Τύπου, απ’ όπου παραιτήθηκε, θεωρώντας ασυμβίβαστη τη θέση του κρατικού υπαλλήλου με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Είχε στο ενεργητικό του το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση για «την επιτυχή καταγραφή της οικονομικής επικαιρότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης».
Επίσης, βραβεύτηκε από τον Δήμο Καρπενησίου «για το σπουδαίο συγγραφικό του έργο και για την πολύτιμη συμβολή του στον χώρο των γραμμάτων».
Συμμετείχε σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων ως εισηγητής και δραστηριοποιήθηκε σε κοινωνικούς φορείς και συλλόγους.