ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνει ούτε στην Κεντρική Επιτροπή


Ακόμα και κορυφαία προεδρικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φτάνει όχι στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, ούτε καν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής 11 και 12 Νοεμβρίου!
Είναι σαφές πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα χρειαστούν δραστικές λύσεις (και δεν εννοούμε ξεκαθαρίσματα), ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην καταρρεύσει, τουλάχιστον ως εικόνα και προοπτική, καθώς στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν κινδυνεύει η δεύτερη θέση στη Βουλή.
Η δήλωση δε του Νίκου Φίλη ότι στο Συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας σημαίνει ότι ακόμα και στους «ακραίους της Ομπρέλας» υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ως προς την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην αποχωρήσει, δηλαδή, άμεσα, αλλά μετά το Συνέδριο ή κατά τη διάρκεια αυτού! Το πιθανότερο, πάντως, είναι ο Νίκος Φίλης να μπλοφάρει και η «Ομπρέλα» να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής τον Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό είναι προφανές ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίζουν (ή θα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν) το πρόβλημα για το οποίο και η ίδια δεν είναι άμοιρη ευθυνών!

Τι είδους πρωτοβουλίες δεν γνωρίζουμε ακριβώς όταν γραφόταν αυτές οι γραμμές. Θυμίζουμε, πάντως, πως πρόσφατα η στήλη αποκάλυψε πως αν η πρόταση του προέδρου του κόμματος για Συνέδριο τον Φεβρουάριο δεν περνούσε στην Πολιτική Γραμματεία, τότε θα συγκαλούσε άμεσα Κεντρική Επιτροπή για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Την ώρα, πάντως, που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Στέφανος Κασσελάκης και οι στενοί του συνεργάτες δέχονται εισηγήσεις επί του θέματος...

Βασίλης Σκουρής