ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Πιλότος λιποθύμησε εν ώρα πτήσης – Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη


Αναγκαστική προσγείωση στη Θεσσαλονίκη, λόγω λιποθυμίας του πιλότου, πραγματοποίησε αεροπλάνο της εταιρείας Jet2 που πραγματοποιούσε την πτήση Μπέρμιγχαμ-Αττάλεια. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες ενώ το αεροπλάνο, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, βρισκόταν στα 30.000 πόδια.
Eπιβάτης της πτήσης LS1239, μιλώντας στο Birmingham Live, δήλωσε η αναστάτωση προκλήθηκε όταν κατά τη διάρκεια της πτήσης στο αεροπλάνο υπήρξαν αναταράξεις. «Ενώ ήμασταν όλοι καθισμένοι, παρατηρήσαμε ότι κάτι συνέβαινε στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου. Νομίζαμε ότι κάποιος είχε τραυματιστεί στην τουαλέτα ενώ υπήρξαν αναταράξεις», περιέγραψε.
«Μας είπαν ότι θα προσγειωθούμε στην Ελλάδα λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης», πρόσθεσε.
Εκπρόσωπος της Jet2 δήλωσε για το περιστατικό ότι η πτήση LS1239 από το Μπέρμιγχαμ προς την Αττάλεια εξετράπη της πορείας προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως προληπτικό μέτρο την Τρίτη 23 Αυγούστου λόγω αδιαθεσίας ενός εκ των πιλότων.
«Ένα πλήρωμα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε πελάτες στο δρόμο τους για την Αττάλεια το ίδιο βράδυ. Ενημερώσαμε τους επιβάτες μας το συντομότερο δυνατό και οι ομάδες μας εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά για να τους φροντίσουν όλους. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από οποιονδήποτε επηρεάστηκε από αυτήν την απρόβλεπτη καθυστέρηση», κατέληξε.
Το αεροπλάνο παρέμεινε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για τουλάχιστον μια ώρα, ενώ έφθασε στον τελικό προορισμό του έπειτα από καθυστέρηση οκτώ ωρών.