ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μωραϊτίνης


Aπεβίωσε χθες o δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μωραϊτίνης. Ήταν γιος του Τίμου Μωραϊτίνη, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ και είχε διατελέσει και Πρόεδρός της. Η πατρική επιρροή έδωσε μία πρόσθετη ώθηση στον Γιώργο Μωραϊτίνη προς τη δημοσιογραφία και τα γράμματα.
Ο Γιώργος Μωραϊτίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (ΠΑΣΠΕ). Από το 1965 εργαζόταν ως ανταποκριτής της εφημ. «EL TIEMPO». Το 1966 έγινε μέλος του Συνδέσμου Ξένων Ανταποκριτών, ενώ από το 1967 εργάστηκε ως πολιτικός και διπλωματικός σχολιαστής στο ΕΙΡ και εν συνεχεία στην διεύθυνση της Υπηρεσίας Ειδήσεων του Ραδιοφώνου.
Είχε εργαστεί, επίσης, στις εφημερίδες «Αθηναϊκή», «Εθνικός Κήρυξ», «Εξπρές», «Ελεύθερη Ώρα» στο ελεύθερο, οικονομικό, επιχειρησιακό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ενώ ανέλαβε αποστολές εντός και εκτός Ελλάδος. Τέλος, υπήρξε στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων σε μεγάλες οικονομικές μονάδες και οργανισμούς.
Μετά τη συνταξιοδότησή του, ο Γιώργος Μωραϊτίνης ασχολήθηκε με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, του οποίου διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας. Υπήρξε, επίσης, συνεκδότης και επιμελητής των Απάντων του Τίμου Μωραϊτίνη. Ο ίδιος είχε συγγράψει και εκδώσει τα βιβλία: «Με σημαία Παναμά» (1995), «Το Κορίτσι του Ήλιου» (1999), «Λευκά Ψέματα» (2009) και «Ψιτ, Παιδάκι…» (2015).
Ο Γιώργος Μωραϊτίνης υπήρξε ένας ευγενής και καλοπροαίρετος συνάδελφος. Πολυταξιδεμένος στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, άνθρωπος με εμπειρίες και πλούσια βιώματα, εργάστηκε άοκνα και τίμια, ενώ οι εμπειρίες του αποτυπώθηκαν στην αρθρογραφία του. Στο Μορφωτικό Ίδρυμα προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες με ενθουσιασμό και ζήλο.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος συλλυπούνται τους οικείους του και ιδιαιτέρως την αγαπημένη του σύζυγο Βίκη και τους λατρευτούς του γιούς Τίμο, Θάνο και Φοίβο και αποχαιρετούν τον καλό συνάδελφο.
Η κηδεία του Γιώργου Μωραϊτίνη θα γίνει αύριο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου στις 13.30’ από τον Ι.Ν. Αγίου Λαζάρου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να διατεθούν δωρεές στη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα».