ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Γραμμή ΠΑΣΟΚ και γραμμή Λοβέρδου


Η παρέμβαση Καραμανλή δεν διέλαθε την προσοχή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία ωστόσο διάβασαν ποικιλοτρόπως τις αναφορές του. Η κεντρική γραμμή εκφράστηκε από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι τα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού ήταν «τα αυτονόητα» και η θέση της πλήρους διαλεύκανσης έχει εκφραστεί και από τη Χαριλάου Τρικούπη.
«Ο κ. Καραμανλής είπε τα αυτονόητα και αυτά τα οποία ζητάμε εμείς και ο ελληνικός λαός, δηλαδή να έρθουν όλα στο φως. Είπε ξεκάθαρα αυτό που λένε όλοι οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι της χώρας μας. Ότι αυτό το οποίο έγινε με την ΕΥΠ είναι παράνομο και κατά παράβαση του Συντάγματος», ήταν η επίμαχη αναφορά του κ. Σπυρόπουλου για το θέμα των παρακολουθήσεων (MEGA), ο οποίος εκτίμησε παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την αποκάλυψη της αλήθειας.
O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας και συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, αναγνώρισε ότι η ομιλία Καραμανλή προκάλεσε αναταράξεις στη δεξιά πολυκατοικία, σημείωσε όμως ότι πρόκειται για εσωκομματικό ζήτημα της Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. «Μίλησε ο Καραμανλής και η δεξιά πολυκατοικία είχε αναταράξεις! Η καραμανλική πτέρυγα με εμπροσθοφυλακή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η μητσοτακική πτέρυγα έδωσαν μάχη χολής… Δεν εμπλεκόμαστε σε εσωκομματικά ζητήματα, είναι θέμα αρχής!», έγραψε στο twitter.
Τη δική του εκδοχή, σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, που έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι αποσκοπεί τεχνηέντως να παράσχει σανίδα σωτηρίας στον πανταχόθεν βαλλόμενο Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εστιάζοντας όχι στο μείζον των υποκλοπών αλλά στην υπόγεια σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και μερίδας στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό. «Το μέτωπο Τσίπρα - καραμανλικών το πλήρωσε ακριβά η χώρα. Πάρα πολλοί πολίτες μού τηλεφωνούν ανήσυχοι. Τους καθησυχάζω. Η ιστορία αυτή δεν πρόκειται να επαναληφθεί ούτε ως φάρσα», ήταν η αγωνία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ…

Δημήτρης Κουκλουμπέρης / ΕφΣυν