ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

«To Βήμα»: 34 πελάτες έχει το λογισμικό κατασκοπείας!


34 πελάτες έχει η εταιρεία με έδρα την Ελλάδα που πουλά το Predator και το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό Nova/Helios! Στην αποκάλυψη αυτή προχωράει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής, δημοσιεύοντας σχετικό mail της εταιρείας!
Παράλληλα, αποκαλύπτει πως η ισραηλινή εταιρεία NSO που έχει κατασκευάσει το παρεμφερές λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus» με το οποίο έχουν γίνει παρακολουθήσεις πολιτικών ηγετών στην Ευρώπη –και όχι μόνο- ήδη εμπορεύεται νέο παρόμοιο σύστημα κατασκοπείας με την ονομασία «Οz» (πιθανόν από την ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ»).
Γράφει χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία για την εκτεταμένη ζήτηση και χρήση από κρατικούς φορείς, και όχι μόνο, των λογισμικών παγίδευσης κινητών τηλεφώνων προκύπτουν από ένα νέο εσωτερικό mail –το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής»- μεταξύ ατόμων που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία και των υποψήφιων πελατών τους»!
Κρατάμε την επισήμανση του συναδέλφου για «εκτεταμένη χρήση από κρατικούς φορείς, και όχι μόνο, των λογισμικών παγίδευσης κινητών τηλεφώνων».
Και ερωτούμε: Ποιοι είναι οι 34 πελάτες που έχουν αγοράσει (ή νοικιάζουν) από την εταιρεία στη χώρα μας τα λογισμικά υποκλοπών;
Β. Σκ. / ieidiseis