ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Μύδροι του Spiegel για τον «αυταρχικό» Μητσοτάκη - «Συστατικό στοιχείο της πολιτικής του το ψέμα»


Κόλαφος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και την πολιτική της κυβέρνησής του το δημοσίευμα του Der Spiegel με τίτλο «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία», στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός «έχει κάνει το ψέμα συστατικό στοιχείο της πολιτικής του».
Συγκεκριμένα, στο γερμανικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι αν και ο Κ. Μητσοτάκης αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής, «στην πραγματικότητα, κυβερνά όλο και περισσότερο ως αυταρχικός». Συνεχίζοντας τις βολές κατά του πρωθυπουργού ο Spiegel ότι με ευθύνη του πρωθυπουργού η Ελλάδα «διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση της απολυταρχίας».

Παράλληλα το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο για «αμέτρητες νομικές παραβιάσεις που διαπράττουν Έλληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του» Κ. Μητσοτάκη και αναφέρεται στην υπόθεση των προσφύγων που παρέμεναν εγκλωβισμένοι σε νησίδα στον Έβρο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 5χρονο κοριτσάκι. Επιπλέον για το ίδιο θέμα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ελληνική κυβέρνηση αντί να κάνει την αυτοκριτική της αποφάσισε να δυσφημίσει τους δημοσιογράφους, όπως ο Γιώργος Χρηστίδης, που αποκάλυψαν την κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι άνθρωποι που τεκμηριώνουν αυτά τα εγκλήματα υφίστανται πίεση. «Αυτό λέγεται αντιστροφή της ενοχής».

Συνεχίζοντας τους μύδρους κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ο Spiegel τονίζει ότι «ειδικά στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση «έχει de facto αναστείλει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο», προσθέτοντας μάλιστα ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν απελάσει βίαια χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια». Το ίδιο δημοσίευμα περιγράφει τις πρακτικές των ελληνικών αρχών κάνοντας λόγο για απαγωγές και εγκατάλειψη ανθρώπων στη θάλασσα τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ξεδιάντροπα ότι δεν κάνει απωθήσεις».

«Η Ελλάδα βλέπει τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο στις μεθόδους ενός αυταρχικού» τονίζει το ίδιο δημοσίευμα, ενώ αναφερόμενο στην 108η θέση της χώρας αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου ο Spiegel υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κράτος επιτήρησης υπό τον Μητσοτάκη».