ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

To Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό του avgi.gr μετά από ανεξήγητη καταγγελία


Εκτός Twitter από τα ξημερώματα της Κυριακής έμεινε το avgi.gr μετά από μία περίεργη καταγγελία. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπλόκαρε το avgi.gr με την αιτιολογία ότι «παραβιάστηκαν οι κανόνες του Twitter», χωρίς να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η παραβίαση.
Μάλιστα αφαίρεσε το tweet με τίτλο «Ant1 / Έβγαλε δολοφόνο του Άμπε πασίγνωστο δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών (βίντεο)». Υπενθυμίζεται, όπως ανέδειξε το avgi.gr, ο Ant1 βάφτισε δολοφόνο του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού τον Χιντέο Κοτζίμα, δημιουργό του Metal Gear Solid με πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων αντιτύπων.
Τελικά σήμερα το απόγευμα το Twitter ξεμπλόκαρε τον λογαριασμό της ιστοσελίδας μας, χωρίς ωστόσο να επαναφέρει το σχετικό tweet.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, οδηγώντας μάλιστα την Kojima Productions, την εταιρεία του Χιντέο Κοτζίμα, να προαναγγείλει νομικά μέτρα σε βάρος όσων διέσπειραν fake news.
Παράλληλα η γνωστή ιστοσελίδα βιντεοπαιχνιδιών Kotaku αναφέρθηκε στην γκάφα του Ant1. Το κανάλι από την πλευρά του έσπευσε να εξαφανίσει το βίντεο που το εξέθεσε παγκοσμίως.