ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

"Ντροπή σας, ξεφτίλες" - Εκτός φυλακής ο Λιγνάδης, αποφασίσθηκε αναστολή στην εκτέλεση ποινή


Εκτός φυλακής βγαίνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του καταδικασθέντος σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.
Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.
Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.
"Ντροπή σας, ξεφτίλες, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα προσέχει ο Λιγνάδης" ήταν οι φωνές που ακούστηκαν εκτός της δικαστικής αιθουσας, με την πρόεδρο να ζητά την απομάκρυνση του κόσμου.
Εκτός της δικαστικής αίθουσας, επικράτησαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και φίλων και συγγενών του Λιγνάδη.
Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει η απόφαση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη έως την έφεση "καθώς ο Δ. Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν επαρκούν οι περιοριστικοί όροι".