ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

«Πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας»


Ντροπιαστική ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή και οργή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αφού χρησιμοποίησε όρους όπως «βερναρδακισμός», «πολακισμός» και «εκτσογλανισμός», προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και επιχείρησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News. «Πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά άμεσα από τον Κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει.
Προκλητικός και εμπρηστικός εκτός ορίων εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου – ταφόπλακα για τα ΑΕΙ που προωθεί η Νίκη Κεραμέως.
Ο πρωθυπουργός, όπως έκαναν και βουλευτές της Ν.Δ. που μίλησαν νωρίτερα, θέλησε εμφανώς να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το χθεσινό φάουλ του Χριστόφορου Βερναρδάκη, για το οποίο έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και έκανε αρκετές αναφορές κατά την τοποθέτησή του.
Αφού, όμως, χρησιμοποίησε όρους όπως «βερναρδακισμός», «πολακισμός» και «εκτσογλανισμός», προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και επιχείρησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το βράδυ μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες επέκρινε με αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη, ενώ δεν έδειξε καμία διάθεση να ανακαλέσει παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Εσείς δεν μας λέγατε κ. Φίλη ότι τα δύο παιδιά της Υπουργού θα θυμούνται πως κατέσφαξε 20.000 παιδιά. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι κόπτεται για την ελευθεροτυπία σε μία ημέρα που μπήκαν βόμβες σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Φέρτε τον αρχηγό σας εάν τολμά να αντιπαρατεθούμε, να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και να πει πως καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις χυδαιότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρωθυπουργός της προβοκάτσιας»

Αντιδρώντας, ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «σοκαριστική τοποθέτηση» από πλευράς πρωθυπουργού.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας να έρχεται στη Βουλή και να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ευθύνεται για την εμπρηστική επίθεση. Εάν αυτό δεν λέγεται μέγιστη πολιτική προβοκάτσια, εάν αυτός δεν είναι πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας τι άλλο είναι; Είναι επιλογή η τοξική παρέμβαση του πρωθυπουργού σήμερα. Μας θυμίζουν τα όσα λέγονταν το 2015, όταν τότε ήταν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση και δείχνουν πανικό και απόσταση από την κοινωνία. Φάγατε τα μούτρα σας το 2015. Τέτοια τοξική παρέμβαση δεν έχει κανένα προηγούμενο και αποσκοπεί στο να μη συζητήσουμε με πολιτική αντιπαράθεση»
Οργισμένη ήταν και η αντίδραση από τον εκπρόσωπο Τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει, καθώς οι δηλώσεις αυτές είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση:
«Ο κ. Μητσοτάκης να ανακαλέσει άμεσα την αθλιότητα ότι μπήκαν βόμβες στον Real γιατί έκανε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ – Είναι πλέον επικίνδυνος για τη Δημοκρατία»
Όσο ο κος Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος.
Έσπευσε σήμερα εκτάκτως στη Βουλή, μια μέρα πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, όπου τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, για να εκμεταλλευθεί μια άθλια εγκληματική ενέργεια, όπως ο εμπρησμός του Real και να τον αποδώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διατύπωση από τα χείλη του ότι «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη». Δηλώσεις απαράδεκτες που αποσύρθηκαν αμέσως και ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη.
Αυτό δεν είναι μία απλή αθλιότητα. Ο κος Μητσοτάκης είναι πια επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει.
Καταλαβαίνουνε τον πανικό του αλλά όσο ακόμη θα βρίσκεται στη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, οφείλει να διατηρήσει μια στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα».
Κατά τα άλλα η ομιλία του πρωθυπουργού ξεχείλισε από αλαζονεία, πολιτικό αμοραλισμό και μικροπολιτική σκοπιμότητα, με τις δηλώσεις υπεράσπισης του νομοσχεδίου να περνάνε σχεδόν απαρατήρητες.
«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στη Βουλή το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.
«Αξιοποιώντας το προχθεσινό σχόλιο του Χρ. Βερναρδάκη (για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη) τόλμησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στον ραδιοσταθμό Real», σημείωσε και πρόσθεσε πως «μετά από αυτό το εμπρηστικό σχόλιο, συνεχίζοντας με γλώσσα ακραίας απρέπειας, να καταλογίσει «εκτσογλανισμό», στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
«Έκανε επίσης αναφορά στο πρόσωπό μου για μια αντιπαράθεση με την κα Κεραμέως πριν ένα χρόνο εντός Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου, για την οποία τότε δόθηκαν εξηγήσεις», επισήμανε και κατέληξε: «Για ποιο λόγο επανέρχεται τώρα; Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος μου ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για μια προσβλητική του έκφραση. Πώς θα ένιωθε εάν επανερχόμουν ένα χρόνο μετά; Προφανώς, όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν θα το πράξω, γιατί, δεν είμαστε ίδιοι».

- από efsyn.gr