ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Eλευθερία του Τύπου: Συνεχίζεται ο κατήφορος της Ν.Δ.


Με σπέκουλα και παραποιημένες ειδήσεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει την σφοδρή κριτική για την κατρακύλα της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου η Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της οποίας επέλεξε προ ημερών στο Ευρωκοινοβούλιο να κρύψει ανεπιτυχώς τις ευθύνες του σχετικά με το ζήτημα δείχνοντας πρωτοσέλιδα αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση εφημερίδων.
Η Ν.Δ. αναφέρεται σε «βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, τραβηγμένο το 2015», για να συνδέσει τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το «λουκέτο» στο Μega, στο «πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας» και τη συνέπεια εκατοντάδες δημοσιογράφοι να μείνουν στον δρόμο. «Αλλά η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακριβώς η ίδια και το 2022» σημειώνει το κόμμα χωρίς να αναφερθεί στα χρέη του μεγάλη τηλεοπτικού σταθμού.
Το Γραφείο Τύπου της Πειραιώς έστρεψε τα βέλη του στον Νίκο Παππά με αφορμή την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αναφέροντας τα εξής: «Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου, θα θυμίζουμε συνεχώς πώς την αντιλαμβάνονται στο κόμμα του οποίου ο αρμόδιος υπουργός έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για την επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης».
«Πιο ενδεικτικό παράδειγμα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Ηλιόπουλος που εμφανίζεται να φωνάζει απαράδεκτα χουλιγκανικού τύπου συνθήματα, απειλώντας δημοσιογράφους με λιντσάρισμα» συμπληρώνει η Ν.Δ.