ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ο Real Fm εκπέμπει από τα γραφεία του enikos


Την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real News και του ρ/σ Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. «Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», γράφει.
Σημειώνεται οτι ο ραδιοσταθμός συνεχιζει να εκπέμπει με προβλήματα από τα γραφεία του enikos (στη φωτογραφία ο Νίκος Μπογιόπουλος με τον Γιώργο Χουδαλάκη.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα.
«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μία πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», τονίζει, σε δήλωσή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία», υπογραμμίζει σε ανκοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραϊβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας παράλληλα «συμπαράσταση» σε «όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού».
«Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

Ο Δένδιας

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
«Οι εικόνες με την πυρκαγιά από την επίθεση στον Real fm97,8 και τη Real News προκαλούν οργή εναντίον εκείνων που νομίζουν πως μπορούν να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν και να φιμώσουν την ελευθερία της έκφρασης στη χώρα. Δεν θα τα καταφέρουν», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα».
Το ΚΚΕ εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.