ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Ο ελληνικός λαός δεν ζει στο matrix της κυβερνητικής προπαγάνδας»


Στο παρατεταμένο προεκλογικό κλίμα αλλά και σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης κατά την παρουσία στο Mega, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Νικήτα Κορωνάκη και Στέλλα Στυλιανού.
Αναφερόμενος δεικτικά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε: «Είδαμε ένα show, σ’ ένα εντελώς ασφαλές και στεγανοποιημένο περιβάλλον. Ο Πρωθυπουργός έφτασε μετά από 3 χρόνια δικής του διακυβέρνησης να μας πει ότι η Περιφέρεια στερείται ενός Master Plan. Ίσως να ήθελε να μας πει κιόλας, ότι εάν κάποια στιγμή έχει την ευκαιρία να εκλεγεί πρωθυπουργός αυτής της χώρας να ξεκινούσε να το σχεδιάσει. Φαίνεται, πως ζούμε στιγμές αντίστοιχες με τις τελευταίες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο, τελικά, να αντιπολιτεύεται και τον ίδιο του τον εαυτό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είδαμε καμία ουσιαστική δέσμευση για μία περιοχή που έχει πραγματικά προβλήματα. Σα να μην ήξερε που βρίσκεται, καμία σοβαρή αναφορά σε κρίσιμα θέματα υποδομών, σε θέματα που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας, όπως είναι το νοσοκομείο της Ανατολικής Αττικής και σε μια σειρά από άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες».
Για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και τις πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε: «Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τη μεγάλη αγωνία του Πρωθυπουργού να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το προεκλογικό κλίμα που ο ίδιος είχε στήσει. Το πρόβλημα είναι ότι του είναι πάρα πολύ δύσκολο, να φέρει πίσω τους Υπουργούς του από τις εκλογικές τους περιφέρειες».
Στη συνέχεια, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ό,τι μικροδιαχείριση και αν κάνουν με τον χρόνο των εκλογών η ώρα του ταμείου δεν αλλάζει. Ρωτήστε τους επιχειρηματίες που πήραν τα χαρτιά από τις επιστρεπτέες τους προκαταβολές, τις νοικοκυρές που πάνε στο supermarket και βλέπουν 30% πάνω τα βασικά αγαθά, τους απλούς πολίτες που παίρνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος στα χέρια. Ο ελληνικός λαός δεν ζει στο matrix της κυβερνητικής προπαγάνδας και της ωραιοποίησης, η πραγματικότητα δεν καμουφλάρεται. Είναι σαφές, ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση.»

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε περιστατικό από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ανατολική Αττική: «Όλη αυτή η εικόνα αποτυπώνεται σε ένα στιγμιότυπο που το είδαμε στην αγανάκτηση καταστηματάρχη στο λιμάνι της Ραφήνας, που ο Πρωθυπουργός προσπαθούσε να τον πείσει, ότι αφού το ρεύμα αυξήθηκε από τα 800 στα 900 ευρώ και καλά του είναι. Όταν ξεχειλίζει η ανεπάρκεια στην διαχείριση των προβλημάτων, δεν μπορεί να ξεχειλίζει και η αλαζονεία.»