ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Τι οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την παραίτηση του («εθνικού ψεύτη») Οικονόμου


Εσωκομματικός πόλεμος στην κυβέρνηση με φόντο τους ελαιοπαραγωγούς της ανατολικής Φθιώτιδας και πρωταγωνιστές τους Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Οικονόμου οι οποίοι εκλέγονται στην.. ίδια Περιφέρεια. Αιχμές για παραποιημένα στοιχεία.
Κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί η εσωκομματική διαμάχη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.
Το θέμα ανέδειξε ο υπουργός καθώς δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσφορία του για τις ενέργειες του κυβερνητικού εκπροσώπου που προσπάθησε να «καπελώσει» τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της ανατολικής Φθιώτιδας.

Τι συνέβη

Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε (27/10) πως κατάφερε και βρήκε τους πόρους προκειμένου να ενισχύσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για θέματα αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών (ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς) της ανατολικής Φθιώτιδα.
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για το ίδιο θέμα, ενημέρωνε (27/10) πως με δικές του ενέργειες (μαζί με τον ΥΠΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό) κατέστη δυνατό να βρεθούν οι πόροι προκειμένου να ενισχυθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστή την πρωτοβουλία του με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB συνοδευόμενη από επιστολή που στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.



Η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ήταν άμεση καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του συναδέλφου του που ισχυριζόταν πως αυτός πέτυχε την απόδοση ενισχύσεων για τους παραγωγούς αλλά άφηνε και αιχμές χωρίς να κατονομάζει κάποιον υπεύθυνο για το έγγραφο που κυκλοφόρησε χωρίς τα «πλήρη στοιχεία».
«Η πραγματική Επιστολή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:
1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
2ον. Έχει την Υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.
3ον. Απευθύνεται στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό
», ανέφερε σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Χρ. Σταϊκούρας αφήνοντας βαριά σκιά για όσα προηγήθηκαν.



Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε μάλιστα και στο star κεντρικής Ελλάδας όπου και ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρώντας όμως αυτή τη φορά να υποβαθμίσει το θέμα αντιλαμβανόμενος το κυβερνητικό μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν άμεση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απομάκρυνση του Γιάννη Οικονόμου από την κυβέρνηση.
«Πάει πολύ ο εθνικός μας ψεύτης κ. Οικονόμου να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για ανακρίβειες και ψέματα όταν ακόμα δεν έχει απαντήσει στον συνάδελφο του υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο όποιος με επίσημες ανακοινώσεις του κατηγορεί τον Γιάννη Οικονόμου ότι διακινεί για μικροκομματικούς λόγους πλαστά κυβερνητικά έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και υπογραφές» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος.
Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές ο Ν. Ηλιούπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό είτε να «απομακρύνει άμεσα τον υπουργό Οικονομικών γιατί κατηγορεί άδικα τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο» είτε να «δείξει την πόρτα της εξόδου στον εθνικό ψεύτη και διακινητή fake news, Γιάννη Οικονόμου».