ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Διεθνές βραβείο στον Καναδά για τον δημοσιογράφο Θωμά Σίδερη


Το τέταρτο διεθνές βραβείο της μέσα στο 2021 κέρδισε η ταινία “LET ME BREATHE” του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος Θωμά Σίδερη. Μετά τα βραβεία στα.. φεστιβάλ της Φλόριντα και της Πενσυλβάνια και μετά την απονομή του βραβείου Torch στον δημιουργό της ταινίας, η πρώτη φορά που απονεμήθηκε σε μη Αμερικανό πολίτη, η κριτική επιτροπή του Vancouver Black Film Festival στον Καναδά απονέμει στο ντοκιμαντέρ τιμητική διάκριση για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η ταινία θα προβληθεί στο Βανκούβερ, στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο Historic Theatre, “The Cultch” .
Η ταινία βασίζεται στην αφήγηση της μαύρης δημοσιογράφου Joyce Davis, που γεννήθηκε στον βαθύ αμερικανικό νότο στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Με αφορμή τις ρατσιστικές συμπεριφορές και επιθέσεις εκείνων των ταραγμένων χρόνων, η ταινία φέρνει στο φως το βαθύ κοινωνικό ρήγμα στις ΗΠΑ που διαπερνά την αμερικανική κοινωνία, φτάνοντας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, τις ρατσιστικές δολοφονίες της περιόδου 2011-2014, την ανάπτυξη του κινήματος Black Lives Matter και τη δολοφονία του George Floyd.