ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Με μια συγγνώμη ο Πλεύρης επιχειρεί να καθησυχάσει το Ισραηλιτικό Συμβούλιο


Με μια «ξερή» ανακοίνωση και χωρίς... πολλά πολλά ο Θάνος Πλεύρης απαντά στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ζητώντας μεν συγγνώμη, αλλά απορρίπτοντας ότι έχει προσπαθήσει.. στο παρελθόν να προσβάλει τον εβραϊκό λαό.
Ο Θάνος Πλεύρης ακολουθεί τα... βήματα του Μάκη Βορίδη και τώρα που έγινε υπουργός επιχειρεί να απολογηθεί για παλαιότερες δηλώσεις του, διαχωρίζοντας, παράλληλα τη θέση του από τις απόψεις του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη.


Είχε προηγηθεί μία πολύ σκληρή ανακοίνωση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, το οποίο τον εγκαλούσε για τις μισαλλόδοξες και τις φιλοναζιστικές θέσεις που έχει εκφράσει στο παρελθόν και τον καλούσε να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να καταδικάσει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, «ευθυγραμμιζόμενος με τις διακηρυγμένες θέσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Σημειώνεται ότι, πριν τη συγγνώμη του νέου υπουργού Υγείας, το θέμα έφτασε μέχρι την Κομισιόν, καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε σχετικό ερώτημα προς τον Μαργαρίτη Σχοινά.
Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου:
Ο Έλληνας πρωθυπουργός όρισε στη θέση του υπουργού Υγείας τον Αθανάσιο Πλεύρη, που συστηματικά έχει διατυπώσει αντισημιτικές και ρατσιστικές θέσεις.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του και καλεί το νέο υπουργό να καταδικάσει την μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, να ζητήσει συγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει το 2009, αναφερόμενος στο Στρατόπεδο του Άουσβιτς: «Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι “θέλω να εξοντώσω κάποιον;”»
Ανάμεσα σε άλλες ακραίες δηλώσεις του έχει αναφέρει για τους πρόσφυγες: «Η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται [...] αν δεν υπάρχουν νεκροί [...] Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ»
Δεδομένου ότι ο αναλαμβάνει ένα κρίσιμο Υπουργείο εν μέσω υγειονομικής κρίσης,
Δεδομένου ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλέσει τις ακραίες δηλώσεις του που κινούνται αισθητά έξω από τις ανθρωπιστικές και ευρωπαϊκές αξίες,
Ερωτάται η Επιτροπή:
  • Συνάδει με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις αξίες της ΕΕ η επιλογή του κ. Πλευρη για τη θέση του Υπουργού Υγείας;
  • Προτίθεται να ζητήσει εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για την την τήρηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ;
- από το efsyn.gr