ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Αμετανόητη η Κεραμέως για τη «σφαγή» σε εισακτέους


Προκλητικά αμετανόητη εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη «σφαγή» στις Πανελλαδικές και τους περίπου 40.000 νέους που έμειναν εκτός.. Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η υπουργός επέμεινε στο αφήγημα περί δήθεν αναβάθμισης του επιπέδου των σπουδών για να υπερασπιστεί την ΕΒΕ.
«Βάλαμε ένα τέλος στο να κοροϊδεύουμε τους νέους» είπε και υποστήριξε ότι «δώσαμε νέα προοπτική», παρότι γνωρίζει ότι χιλιάδες παιδιά θα στραφούν σε ιδιωτικές δομές και ότι πολλά παιδιά δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Είπε ακόμα, ανάμεσα σε άλλα, ότι «αναβαθμίστηκε το κύρος των σπουδών» και ότι «δόθηκε επιτέλους έμφαση στην κατάρτιση, στα δημόσια ΙΕΚ».
Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων η Ν. Κεραμέως είπε ότι είναι «απόλυτη προτεραιότητα να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι δομές», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα γίνει αυτό, όταν είναι ήδη γνωστό πως οι ταξεις φέτος θα έχουν ακόμα περισσότερα παιδιά.
Αρκέστηκε να αναφερθεί στην ήδη ανακοινωθείσα υποχρέωση διενέργειας δύο self test την εβδομάδα σε μαθητές αλλά και στους υποχρεωτικούς ελέγχους για ανεμβολίαστους φοιτητές. «Πάμε σε νέο μοντέλο, δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων» είπε πάντως.
Τέλος, επέλεξε να πλέξει η ίδια το εγκώμιο της λέγοντας ότι από Σεπτέμβρη έχουμε πολλές αλλαγές. Μεταξύ άλλων ανέφερε το νηπιαγωγείο σε παιδιά από 4 ετών, τα αγγλικά, τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αλλά και τους διορισμούς εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι γίνονται για πρώτη φορά μετά από χρόνια μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση.
- από efsyn. gr