ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ «έδεσε» την Κεραμέως


Οχι ότι ήταν στους πρώτους υποψήφιους υπουργούς προς αποχώρηση, αλλά η πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Νίκης Κεραμέως την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση.. των βάσεων εισαγωγής, νομίζω πως κλείδωσε και την παραμονή της στο υπουργείο Παιδείας. Αυτό μου επεσήμανε στέλεχος της κυβέρνησης, που ξέρει καλά πώς σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
***
Πακέτο
Οσον αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα κάνω μια υπόθεση: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς ή θα παραμείνουν και οι δύο ή θα ανασχηματιστούν και οι δύο. Ο λόγος είναι απλός: η αποχώρηση του ενός και η παραμονή του άλλου θα φωτογραφίζουν ευθύνες μονομερώς, κάτι που αν μη τι άλλο είναι άδικο, παρότι ο Χρυσοχοΐδης δεν είχε καμία –τυπικά– αρμοδιότητα για την πυρόσβεση.
***
Μολύβια κάτω
Κατά τα λοιπά, άνθρωποι που γνωρίζουν τι γίνεται στην κυβέρνηση μου λένε πως η γνωστή επωδός πως «έχουν κατέβει τα μολύβια» έχει αυτή την περίοδο απόλυτη εφαρμογή, καθώς όλοι οι υπουργοί περιμένουν να δουν πού θα κάτσει η μπίλια του ανασχηματισμού και κανείς δεν δουλεύει. Και μόνο αυτό θεωρώ πως είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος οι αλλαγές να γίνουν το συντομότερο δυνατό.
***
Εκπλήξεις
Για να κλείσω με το θέμα του ανασχηματισμού, καλά πληροφορημένη πηγή μου έλεγε «περίμενε μία δύο σημαντικές εκπλήξεις στον ανασχηματισμό». Τώρα τι εννοούσε θα… φανεί.