ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

«Θα είναι σαν να έχεις ορκιστεί υπουργός, αλλά δεν θα έχεις ορκιστεί»!


Κερδισμένοι και χαμένοι του ανασχηματισμού

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, χαμός Κυρίου έγινε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό! Μόνο μπαλωθιές δεν πέσανε, αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρος με τόσα και..

τόσα που συνέβησαν. Έχασε πάντως η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα στην πρώτη, ουσιαστικά, αναδόμηση επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και οφείλουμε να πιστώσουμε στη Νέα Δημοκρατία ότι τουλάχιστον δεν χασμουρηθήκαμε όπως τις προηγούμενες φορές.

Ποιοι ήταν όμως οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι του ανασχηματισμού; Πάμε να τους δούμε, με τη ματιά του ρεπόρτερ Ξανθάκη!

  • Κερδισμένοι

Βασίλης Κικίλιας
Όχι μόνο παρέμεινε υπουργός, αλλά πήρε και θέση η οποία υπόσχεται δόξες και τιμές. Ε ναι παιδιά, έτσι και πάει καλά η φάση με τον κορωνοϊό (πρώτα ο Θεός…), του χρόνου θα πήξουμε στα τουριστάκια και θα πάρει όλο το χαρτί ο Κικίλιας. Μπόνους ότι θα ραφτεί επιτέλους η Τζένη, για να τον συνοδεύει σε γκλάμορους παρουσιάσεις κι όχι στη μιζέρια των εμβολιαστικών κέντρων!

Ασημίνα Γκάγκα
Άλλη ακουγόταν ότι προορίζανε για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά η άλλη προτίμησε να πάρει ένα καλό πακέτο από τον ιδιωτικό τομέα αντί να μπλέξει με συγχωνεύσεις, απολύσεις και κλεισίματα. Οπότε, από καραμπόλα υπουργοποιήθηκαν τα φουλάρια.

Σίμος Κεδίκογλου
Άφαντος μεν, υφυπουργός δε. Κλείσιμο ματιού στους πυροπαθείς, αναμφιβόλως, αν και δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα δουν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη προαγωγή. Έπαιξε, πάντως, ρόλο και ότι ο ξάδερφος Συμεών πήρε μεταγραφή για το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε κινδύνευε να το χάσει πανηγυρικά το νησί η Νέα Δημοκρατία…

Θάνος Πλεύρης
Απ’ όποια μεριά κι αν το δει κανείς, ο ίδιος ο Πλεύρης δεν είναι απλώς κερδισμένος. Από την Ακρόπολη έπεσε, στα πόδια του στάθηκε και βρήκε και πορτοφόλι τίγκα στο μαρούλι! Για τη δημόσια (τη δημόσια, το επαναλαμβάνω…) υγεία, πάλι, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα έχει την ίδια καλή τύχη.

Τάκης Θεοδωρικάκος
Τον φάγανε γιατί (υποτίθεται ότι) εφάρμοζε προσωπικές πολιτικές και δεν άκουγε τις συμβουλές του Μαξίμου. Τώρα επιστρέφει μετά βαΐων και κλάδων σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο υπουργείο. Επιτυχία αν μη τι άλλο, αν και αναμένω καψώνια εκ μέρους των ενστόλων.

  • Χαμένοι
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Η περίπτωσή του θύμισε εκείνο εκεί το ωραίο που είχε πει ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η τιμή των Πρίτζι»:
«Αφού είναι τόσο σπουδαίος, πώς και είναι τόσο ψόφιος;»

Βασίλης Κοντοζαμάνης
Όταν ο Κικίλιας ήταν κυριολεκτικά άφαντος (και επι τη εμφανίσει του πρόσφερε μόνο σαρδάμ!), ο Κοντοζαμάνης έτρεχε για όλα τα ζητήματα της υπηρεσίας. Δεν θα κάτσω να σχολιάσω αν τα κατάφερε ή όχι, αλλά τον φάγανε στεγνά αφήνοντας το υπουργείο δίχως καμιά υποψία συνέχειας…

Χάρης Θεοχάρης
Κόντεψε να γίνει ο ίδιος διαφημιστικό φυλλάδιο για τον ελληνικό τουρισμό, τέτοια ήταν η μανία του να φτάσει στη χώρα μας και ο τελευταίος ξέμπαρκος ταξιδιώτης –ανεξάρτητα από τους ιούς που κουβάλαγε. Τελικά, τον φάγανε περισσότερο οι λεκτικές παρά οι υπηρεσιακές του γκάφες.

Γιώργος Φλωρίδης + Άννα Διαμαντοπούλου
Τέτοιος έρωτας, τέτοιο σορόπι, τέτοια αρθρογραφία αισθηματική προς την κυβέρνηση και να μην ανταμειφθούν ούτε καν με ένα υφυπουργείο; Συγγνώμη, δηλαδή, αλλά τέτοια χυλόπιτα ούτε ο Αλεξανδράκης στην Καρέζη, στο «Δεσποινίς Διευθυντής»!

Νίκος Χαρδαλιάς
Εντάξει, όχι τόσο χαμένος όσο ο Χρυσοχοϊδης, μιας και δεν έφυγε εντελώς από την κυβέρνηση, κάπου βρήκε και τρούπωσε. Παρά ταύτα, η αλήθεια είναι ότι τον δείξανε με το δάχτυλο ως υπεύθυνο για τις πυρκαγιές. Και αν δεν είχε το καρδιακό επεισόδιο, θα έπινε τον καφέ του στο σπίτι του και όχι στη Μεσογείων.

  • Ούτε κερδισμένος ούτε χαμένος
Ευάγγελος Αποστολάκης
Όπως θα έλεγε και ο Παΐσιος:
«Θα είναι σαν να έχεις ορκιστεί υπουργός, αλλά δεν θα έχεις ορκιστεί»!