ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο Mister T από την Καβάλα στο «Kosmos Lab»


Το σύγχρονο groove των πόλεων του κόσμου, κάθε Σάββατο, ακριβώς τα μεσάνυχτα, στο Kosmos 93,6 και 107. Μουσικοί, DJ, producers, beatmakers & remixers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.. φτιάχνουν ένα δίωρο mixset αποκλειστικά για το Kosmos.
O Mister T. (Δημήτρης Τεντίνης), ο επόμενος καλεσμένος του «Kosmos Lab» το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, ξεκίνησε να γράφει πειραματικά τις μουσικές του ιδέες από το 2001 στο στούντιο ηχογραφήσεων του πατέρα του στην Καβάλα. Οι σπουδές κλασικής μουσικής τον βοήθησαν να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην νέα του κατεύθυνση και σε συνδυασμό με την έξαρση του beat making αποφάσισε να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς τον ήχο του -και την αγαπημένη του funk. Από το 2011 ανήκει στο δυναμικό της Cold Busted Records με έδρα το Los Angeles και έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ καθώς και αρκετές συνεργασίες και remixes τόσο στην Cold Busted όσο και σε άλλα labels στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Το μουσικό του ύφος βασίζεται σε upbeat ρυθμούς με επιρροές από την funk, soul, jazz, afrobeat, reggae, hip hop, trip hop, electronica.
Συνθέσεις του έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες κολοσσών εταιριών υποδημάτων, ενδυμάτων, ηλεκτρονικών ειδών κ.ά. Επίσης, συνεργάστηκε με αρκετούς καλλιτέχνες από την διεθνή και την εγχώρια σκηνή όπως οι Club Des Belugas, Kaleidoscope Jukebox, Timewarp Inc, Omegaman, Jayl Funk, Savages Y Suefo, Umbo, Funky Destination, Es-K., Rsn, Kill Emil, Koka Mass Jazz κ.α.
Παράλληλα με την μουσική παραγωγή, ασχολείται ενεργά με το DJing από το 2003 και έχει φιλοξενηθεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό με guest εμφανισειs σε Σόφια, Βουδαπέστη, Ρώμη, Τίρανα, συμμετοχή στο Beatstream Festival στην Αθήνα και στο Kapani Project στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει μοιραστεί το stage με καλλιτέχνες όπως : Coldcut (Ninja Tune), Chinese Man, Monophonics, Soul Jazz Orchestra, Poldoore, Cayetano κ.α.
Το «Kosmos Lab» μεταδίδεται κάθε Σάββατο 24:00-02:00, σε επιμέλεια Κώστα Αλαγιάννη και Κων/νου Παντζόγλου. Συνέχεια με El Buho, DJ Dolores, Gilles Peterson, Wax Tailor, Santi & Tugce, Mister T, Palov κ.α.