ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Στο πλευρό των εργαζομένων κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου


Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 4ης Μαΐου. Μια κινητοποίηση που για τον δημοσιογραφικό κόσμο είχε έναν.. επιπλέον ισχυρό συμβολισμό αφού, η 3η Μαΐου είναι αφιερωμένη, παγκόσμια, στον αγώνα για την ελευθερία του Τύπου. Έναν αγώνα που αποκτά πλέον ζωτική σημασία, στην Ελλάδα της «Λίστας Πέτσα», της μονομέρειας και της χειραγώγησης της ενημέρωσης.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος βρίσκεται στο πλευρό της πλειονότητας των δημοσιογράφων που δεν βαφτίζουν «τάξη» την επιστροφή στο εργασιακό χάος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε όφελος των μεγάλων εργοδοτών, στο πλευρό όσων υπηρετούν την πραγματική δημοσιογραφία. Τη δημοσιογραφία που ενημερώνει, αποκαλύπτει, διασταυρώνει και ενώνει τη φωνή της με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να βρεθούν σε ενιαίο μέτωπο με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας βλέπουν τον κυβερνητικό οδοστρωτήρα να απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη. Οι δημοσιογράφοι υποδέχονται τα σχέδια Μητσοτάκη- Χατζηδάκη, θέτοντας τη φωνή, την πένα, την κρίση και τη σκέψη τους, στο πλευρό του εργαζόμενου που αγωνιά και αγωνίζεται να αποκρούσει ρυθμίσεις που μας επαναφέρουν στο 19ο αιώνα.
Την ώρα που στην Ισπανία διαβουλεύονται για 4ήμερη εργασία με 8ωρο, οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Αθήνας σχεδιάζουν δουλειά από νύχτα ως νύχτα, θεσμοθετούν απλήρωτες υπερωρίες, μετατρέπουν την εργασία σε ανεξέλεγκτη δουλεία. Φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τον πολιτικό πρόγονό τους Λάσκαρη, που επαίρονταν πως μ΄ ένα νόμο θα καταργούσε την πάλη των τάξεων και λυπούνται που το νομοθέτημά τους δεν έχει προβλέψει τον παχύ χαλκά στον αστράγαλο για να σέρνεται η βαριά μπάλα.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος καλεί όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν με τη δουλειά τους τον αγώνα όλων των εργαζομένων, να δώσουν φωνή και δύναμη σ΄ εκείνους που θα ακυρώσουν στην πράξη το ακραία αντεργατικό κυβερνητικό νομοθέτημα.
Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος 5/5/2021"