ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Πάσχα στον Κορυδαλλό για τον Μένιο Φουρθιώτη


O Mένιος Φουρθιώτης οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο τηλεπαρουσιαστής, που αντιμετωπίζει.. κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, αρνήθηκε τις κατηγορίες για την οργάνωση δύο επιθέσεων εναντίον του σπιτιού του, στις οποίες συμμετείχαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων, ενώ ενεπλάκησαν τυχαία και σε συμπλοκή με ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ.
Ενας από αυτούς φέρεται να ανήκει στη σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοί του απολογούνταν για περίπου έξι ώρες ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών. Οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή που βαρύνονται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που, όπως λένε, καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.
Επέμειναν στον ισχυρισμό πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική του συνοδεία.
***
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ
"Κάποιοι δημοσιογράφοι, υποκινούμενοι από τους επιχειρηματίες – αφεντικά τους, δημοσιοποιούν κακεντρεχή σχόλια και εκφράζουν απορίες γιατί δεν είμαι δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη στην υπόθεση, για την οποία κατηγορείται και κρατείται μέχρι να απολογηθεί αύριο το πρωί.
Η απάντηση είναι ότι αμέσως μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής που δικαίωσε το Μένιο Φουρθιώτη στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας espresso, όπου σύμφωνα με το διατακτικό της αποφάσεως απαγορεύθηκε στην εφημερίδα espresso να δημοσιοποιεί ακόμη και το ονοματεπώνυμο του Μένιου Φουρθιώτη για οποιαδήποτε αιτία και αφορμή, αφού σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο τα στοιχεία εκείνης της υποθέσεως ήταν συντριπτικά υπέρ του Μένιου Φουρθιώτη και δικαίως η Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξεδίκασε την υπόθεση, τον δικαίωσε, δεν είμαι πλέον συνήγορός του και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπώ πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων και μπορώ να το κάνω μόνο αν μου το επιτρέψει ο κ. Φουρθιώτης.
Κατόπιν αυτής της τοποθετήσεώς μου απαγορεύω σε οποιονδήποτε να προσπαθεί, είτε για να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με μένα εξαιτίας των αντιδικιών του με εντολείς μου, είτε για να λύσει της αντιδικίες του με τον κ. Φουρθιώτη, να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και την επαγγελματική μου ιδιότητα.
Αθήνα, 30.04.2021
Αλέξιος Χ. Κούγιας"