ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Μάχη παρασκηνίων: Πως η EE θα φρενάρει τα αυτοκίνητα από το 2022


ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ δεκαετίας του '70 η τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επιβάλει τον υποχρεωτικό εφοδιασμό όλων των καινούργιων αυτοκινήτων με ζώνες ασφαλείας. Αυτό που.. ακούγεται σήμερα ως αυτονόητο και απαραίτητο, πολεμήθηκε τότε με σφοδρότητα από το λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας που αμφισβήτησε τη χρησιμότητα των ζωνών ασφαλείας, μιλώντας για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών.
Παρά τις έντονες αντιρρήσεις, η πρόταση πέρασε και από τα μέσα της δεκαετίας του '80 είναι υποχρεωτική η χρήση της ζώνης ασφαλείας μέσα στο αυτοκίνητο, πράγμα που έχει σώσει –σύμφωνα με διεθνείς έρευνες– τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι σήμερα.
Tώρα η ΕΕ σχεδιάζει να εφοδιάσει όλα τα νέα αυτοκίνητα με ένα καινοτόμο σύστημα αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας στα ισχύοντα όρια, ωστόσο ο διάβολος κρύβεται -ως συνήθως- στις λεπτομέρειες.
  • Από κείμενο που υπογράφει ο έμπειρος δημοσιογράφος Πέτρος Πιτσίνης στη LiFO (ολόκληρο ΕΔΩ), o οποίος έχει ξεκινήσει συνεργασία με το free press του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου.