ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ο χρήσιμος ηλίθιος και οι δημοσιογράφοι «λινάτσες»


Κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης και τους τιμά. Ελευθερία του Τύπου, είναι να ασκείς κριτική στον Παπαχρήστο και το Χατζή και αυτοί να κατανοούν πως όχι μόνο έχεις.. δικαίωμα να το κάνεις, αλλά να σε στηρίζουν κιόλας. Αυτό θέλει και θάρρος και ηθική. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, ένα βήμα μπροστά στον καθρέφτη μας και κοιτάμε αυτό που συμβαίνει. Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στο Documento , είχαμε πει πως ο στόχος δεν είμαστε εμείς αλλά κάθε φωνή με άποψη. Νομίζω πως αυτό το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι. Αυτοί που ανέφερες είναι κάποιοι αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη.
Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί oι δημοσιογράφοι που ένας καλός φίλος αποκαλεί «λινάτσες». Δεν θα καταλάβουν γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν. Δεν θέλουν να υπάρξει υγιής δημοσιογραφία, γιατί δεν έχουν θέση μέσα σε αυτή. Είναι σαπρόφυτα που αναπτύσσονται μέσα στη σαπίλα της διαφθοράς. Τους συμφέρει λοιπόν να υπάρχει στρεβλή εικόνα στης δημοσιογραφίας για να έχουν θέση στο κάδρο. 
- απόσπασμα από συνέντευξη του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο ieidiseis και τον Βασίλη Σκουρή (ΕΔΩ)