ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

Ποιοι δημοσιογράφοι υπογράφουν το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Μέρα25

Tα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες συσπειρώνονται ενάντια στη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων με αφορμή το Πολυτεχνείο. Συγκεκριμένα κείμενο ενάντια στην αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης, διακινείται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και υπογράφεται από τους βουλευτές και.. τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του Μέρα25, εκπροσώπους συνδικάτων, μαζικών φορέων, νομικούς, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, ανθρώπους των Τεχνών, αιρετούς κ.ά.
Το κείμενο αυτό απευθύνεται και θα παραδοθεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στα πολιτικά κόμματα και στους αρμόδιους φορείς.
Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που υπογράφουν το κείμενο συμπεριλαμβάνονται, μέχρι τώρα, και οι εξης:
Νίκος Αγγελίδης,
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου, 
Αντώνης Αναστασόπουλος, 
Κάτια Αντωνιάδη, 
Αντώνης Γκιόκας, 
Βάσω Δελημήτρου, 
Σεμίνα Διγενή, 
Πάνος Ζάχαρης, 
Δημήτρης Καπετανόπουλος, 
Γιάννης Καραλής, 
Κώστας Κετσιετζής, 
Αγλαΐα Κυρίτση, 
Χρήστος Κωστόπουλος, 
Μιχάλης Λεάνης, 
Δημήτρης Μανιάτης, 
Γιώργος Μηλιώνης, 
Στέλιος Μπαμιατζής, 
Δέσποινα Μπαρδάκου, 
Ξένια Μπάρκα , 
Παναγιώτα Μπίτσικα, 
Σωτήρης Μπολάκης, 
Γιάννης Μύττης,
Νόρα Ράλλη, 
Αντώνης Ρηγόπουλος, 
Κατερίνα Ροββά, 
Χρύσα Ρουμελιώτη, 
Γιώργος Σκίντσας, 
Βασίλης Σκουρής, 
Κώστας Τσίλης, 
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:
"Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη.
Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.
Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους.
Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση".