ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Mε τραγική καθυστέρηση το τελεσίγραφο στους κλινικάρχες για τις ΜΕΘ

Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα για να αποφασίσει, δειλά, η κυβέρνηση να ασκήσει  πίεση στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης ώστε να συνδράμουν στον αγώνα κατά της πανδημίας, ενώ ακόμη και την τελευταία στιγμή οι κλινικάρχες αρνούνται, όπως έκαναν από την αρχή της πανδημίας , να συνεισφέρουν.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά.. τις τελευταίες ώρες, με έγγραφό του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ζητά από τις κλινικές της Θεσσαλονίκης την εθελοντική διάθεση 200 κλινών για ασθενείς με COCID-19. Το έγγραφο είχε αρχικά τελεσίγραφο μέχρι τις 8 σήμερα το βράδυ, το οποίο παρατάθηκε έως τις 9 το βράδυ.
Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πότε θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις υπουργείο και κυβέρνηση.
Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση αφήνει υπόνοιες ότι θα προχωρήσει σε επίταξη, δηλαδή να πράξει αυτό το οποίο αρνούνταν πεισματικά να κάνει από την αρχή της πανδημίας και για το οποίο είχαν πιέσει η αντιπολίτευση, φορείς και, φυσικά, εκπρόσωποι των γιατρών και νοσηλευτών, εκείνων δηλαδή που έχουν δώσει την τεράστια μάχη όλους αυτούς τους μήνες.
Πάντως σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού έφτασαν τα 3.227. Νέο τραγικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους, οι οποίοι είναι 499, ενώ σημειώθηκαν 59 ακόμα θάνατοι... Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν 774 κρούσματα και 646 στην Αττική.