ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία συνεχίζεται

H EΣΠΗΤ για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Φέτος, περισσότερο και πιο επίκαιρα από ποτέ, η 17η Νοέμβρη δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας. Είναι μέρα αγώνα για Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία, Ειρήνη, Δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, της παγκόσμια επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης, που εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δέχονται νέα οξεία επίθεση, που συνδικαλιστικές ελευθερίες αμφισβητούνται, που ακόμα και αγαθά όπως η υγεία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής διακυβεύονται από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Η φετινή επέτειος βρίσκει επιπλέον τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ να δίνουν τη μάχη της αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης, απέναντι σε κάθε απόπειρα ελέγχου και φίμωσης της αλήθειας πόσο μάλλον όταν δημοκρατικά δικαιώματα καταπατούνται και καταστρατηγούνται με τον πιο αντισυνταγματικό τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, αυτές που η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανέτρεψε.
Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, ο σεβασμός στις δημοκρατικές και συνταγματικές αρχές, η ελευθερία της έκφρασης όπως και της διεκδίκησης, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Κάθε κυβερνητική απόφαση και προσπάθεια αντισυνταγματικής κατάργησής τους μας βρίσκει εκ διαμέτρου και κατηγορηματικά αντίθετους και αντίθετες.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις δυνάμεις της νεολαίας και όλων των εργαζομένων που τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, αναδεικνύει τα πολλαπλά διαχρονικά μηνύματά της στις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρα οδυνηρές συνθήκες του σήμερα.