ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Το «τρόπαιο» του Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Το σκισμένο πουκάμισο του Θανάση Παφίλη είναι από χθες το νέο πολιτικό τρόπαιο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Και, μαζί, είναι και η πολιτική κηλίδα της κυβέρνησης, από την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου: Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, η αστυνομία κινήθηκε κατά κοινοβουλευτικού κόμματος και εκλεγμένων εκπροσώπων του. Με.. προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με προσαγωγές και με ένα κρεσέντο καταστολής, που ξεπέρασε ακόμη και τα αντιδημοκρατικά όρια αυτής καθαυτής της «απαγόρευσης συναθροίσεων».
Η προηγούμενη φορά που το ΚΚΕ είχε γίνει αποδέκτης της κρατικής βίας ήταν το 1999 – στην ιστορική, και απαγορευμένη, συγκέντρωση για την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα. ´Ηταν επί κυβέρνησης Σημίτη, με υπουργό Δημόσιας Τάξης και πάλι τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Χθες, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, τη διαφορά την έκανε η πανδημία, ως άλλοθι καταστολής, και ο αιφνιδιασμός. Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν ήταν η σύγκρουση αλλά η αποτροπή. Η εντολή από το Μαξίμου ήταν σαφής – «νόμος και τάξη» μεν, χωρίς να γίνουν «ήρωες» δε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και, πολύ περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας. 
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει η Νικόλ Λειβαδάρη στο tvxs ΕΔΩ