ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Κουβέντα για δωροδοκία, μιλάει για πολιτική δίωξη

Τον ισχυρισμό ότι δέχτηκε πιέσεις από τις δικαστικές αρχές να κατονομάσει τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα προέβαλε σε συνέντευξή του ο κατηγορούμενος πλέον Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση της Novartis.
Σε συνέντευξή του στο protothema.gr ο καθηγητής του Τομέα Διοίκησης & Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας και αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής..
Δημόσιας Υγείας, ο οποίος διετέλεσε άτυπος σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, κάνει επίσης λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του, επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη και χαρακτηρίζει παραπληροφορημένο το FBI.
Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και ότι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
«Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης και σε άλλη ερώτηση διευκρινίζει ποιους εννοεί.
«Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα» λέει ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας.
Κατά τον πρώην σύμβουλο υπουργών Υγείας, η δίωξη του είναι «πολιτική».
«Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων» υποστηρίζει.
Επιπλέον εξαπολύει επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη λέγοντας ότι: «Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος. Με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;»
Τέλος, υποστήριξε ότι οι πράκτορες του FBI είχαν λάθος πληροφορίες και πως τον «ενέπλεξαν» γιατί αρνήθηκε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ.
«Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές», αναφέρει και σε άλλο σημείο προσθέτει ότι: «Οφείλω να σας πω ότι οι Αμερικανοί ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν προσφάτως κατατεθεί στην Αμερική στοιχεία από τους μάρτυρες τους άλλους δύο περί εμπλοκής μου και τους είπα ότι θεωρώ αναξιόπιστες όλες αυτές τις αναφορές και έχω πει ότι πρέπει να διασταυρωθούν αυτές οι αναφορές».

Στη συνέχεια ο κ. Μανιαδάκης έδωσε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ, όπου δήλωσε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό «δεν έχει συναντηθεί ποτέ στη ζωή του». Ακόμη είπε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης) τον είχε καλέσει ως μέλος της ομάδας που διαπραγματευόταν με την τρόικα, αλλά ποτέ δεν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου.
Για τον Γ. Στουρνάρα είπε ότι ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ο κ. Μανιαδάκης βρίσκεται πια αντιμέτωπος με το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για τη Μαδρίτη. Φαίνεται όμως πως σχεδίαζε κάτι παραπάνω από ένα απλό ταξίδι αφού είχε επιστρατεύσει τέσσερα φορτηγά για να στείλει στο εξωτερικό την οικοσκευή του.

-  efsyn.gr