ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πολάκης κατά δικαστών: Είστε προβλέψιμοι

«Καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για "θεσμική εκτροπή"». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην απάντησή του (μεσω fb) προς την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που νωρίτερα έκαναν λόγο για «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» και «θεσμική εκτροπή» με αφορμή..
χθεσινή αναρτηση του Π. Πολάκη
(δείτε πιο κάτω).
1. Ολόκληρη η ανάρτηση - απάντηση Πολάκη:
«ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα
Αξιότιμοι κύριοι
1) Διάβασα την ανακοίνωσή σας.
2) Καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για "θεσμική εκτροπή"
3) Πριν βγάλετε την ανακοίνωση, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως: Από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως Αναπλ. Υπ. υγείας 4 (τέσσερις) αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ καθώς κατά την εκτίμησή μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.
4) Εγώ δε μίλησα για "πολιτικό χρόνο" όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωσή σας, αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!
5) Μια που το έφερε η κουβέντα, πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η "κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου" να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν (π.χ. ζημενς, c4i, κλπ)
Μετά τιμής
Παύλος Πολάκης αν.Υπ.Υγείας».

2. Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:
« Αναφορικά με την προσωπική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών από τον Αν. Υπουργό Υγείας
 Είχαμε καλώς διαβλέψει και το επισημάναμε εμφατικά στο Ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης στις 15 Δεκεμβρίου 2018, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε χθεσινή του ανάρτηση ζητάει από Δικαστές και Εισαγγελείς, τους οποίους αυτή τη φορά ονοματίζει και επιπλήττει, να του δώσουν εξηγήσεις για την πορεία συγκεκριμένων υποθέσεων, τους προτρέπει ορισμένες φορές σε ενδεδειγμένες, κατά την άποψή του, ενέργειες (πχ προφυλάκιση) και θεωρεί μάλιστα και ύποπτη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους. Την ίδια στιγμή που  ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστατεύουν απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, Υπουργός της Κυβέρνησης παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αυτό. Η δημόσια διαπόμπευση και τα υπονοούμενα σε βάρος δικαστικών λειτουργών, που σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, δεν θα έχει τέλος, όπως σαφώς προδικάζει ο ίδιος αξιωματούχος με τη λέξη «συνεχίζεται».
Επισημαίνουμε ότι το ολίσθημα του εν λόγω υπουργού να αποπειραθεί να παρέμβει στο έργο Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών συνιστά θεσμική εκτροπή, δεδομένου ότι αποτελεί ευθεία παραβίαση της Αρχής της Διάκρισης των Λειτουργιών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης, θα αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του Υπουργού του και θα αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες πλήττουν την Δικαστική Ανεξαρτησία και το Κράτος Δικαίου.
Σε κάθε περίπτωση οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί έχουν μοναδικό τους καθήκον την ολοκλήρωση των ανατεθειμένων σ’ αυτούς δικογραφιών, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να επηρεάζονται από την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου».
3. Τι ανέφερε στη χθεσινή ανάρτησή του ο Π. Πολάκης:
"ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ !!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!
Οπως ειχα υποσχεθει απο χθες μετα τις εξελιξεις που πυροδοτησε η συλληψη του πρωην προστατευομενου μαρτυρα για την υποθεση νοβαρτις , καθηγητη Νικου Μανιαδακη ,στον οποιο απαγγελθηκε κατηγορια και απαγορευθηκε η εξοδος απο τη χωρα και η οποια εξελιξη εχει φερει πανικο σε ολο το συστημα των λαμογιων που χρεωκοπησαν τη χωρα ,
ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ, δημοσια, ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για τη διακαστικη εξελιξη καποιων υποθεσεων που εχουν απασχολησει την κοινη γνωμη της χωρας μας ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ-μονο- ΤΥΧΑΙΟ!!!!
Το κανω αυτο ,μετα πληρους λογου γνωσεως ,καθως εχω προσωπικα συνεισφερει στην αποκαλυψη αρκετων απο αυτες τις δυσωδεις υποθεσεις εδω και 2,5 χρονια με διαβιβαση στις αρμοδιες εισαγγελικες αρχες πληθωρας αποδεικτικων στοιχειων τα οποια αποκαλυπτουν ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ διασπαθιση δημοσιου χρηματος και δυστυχως η προανακριση η ακομα χειροτερα η ανακριση καρκινοβατει....
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...
1) Μπορει καποιος απο τους αρμοδιους εισαγγελεις ή την ηγεσια της δικαιοσυνης που ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ το εργο των κατα τοπους ανακρτικων αρχων να απαντησει γιατι η κυρια ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΟΖΝΟΥ,ανακριτρια κατα της διαφθορας ,δεν εχει καλεσει ακομα για ανακριση (και πιθανη προφυλακιση ) τον πρωην αντιπροεδρο της Νοβαρτις κυριο κωνσταντινο Φρουζη στον οποιο εχει ασκηθει ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018!!!!!!
Ποσος καιρος επιτελους χρειαζεται για να προχωρησει η δικογραφια???
2) Μπορει καποιος να απαντησει, απο τους υπευθυνους παλι,γιατι η κυρια ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ,ανακριτρια κατα της διαφθορας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ για ανακριση (και πιθανη προφυλακιση) τα μελη της συμμοριας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΠΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και σια) στα οποια εχει ασκηθει ποινικη διωξη για δυο ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ απο τον ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2018 ?????
Εδω να σημειωσουμε πως υπαρχει σε εξελιξη η εκδοση αρκετων αλλων πορισματων για πολλες κακουργηματικες υποθεσεις που λογω του ογκου των στοιχειων εχει καθυστερησει η εκδοση τους (υποθεση συνεδριου Ε-health με την απευθειας αναθεση στην κυρια στουρναρα,υποθεση διαφημιστικης εκστρατειας για την προληψη του καρκινου παλι με την κυρια στουρναρα ,υποθεσγ διαφημιστικης δαπανης σε ανυπαρκτα σαιτ του ΚΕΕΛΠΝΟ επι υπουργιας γεωργιαδη και βοριδη,υποθεση αγορας κτιριου κεελπνο σε πενταπλασια τιμη επι αβραμοπουλου,υποθεση αγορας θερμικων καμερωνσε δεκαπλασια τιμη επι αβραμοπουλου,υποθεση χορηγιων στη μητροπολη καισαριανης ,υποθεση διαχειριστικου ελεγχου με το ΕΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ 90 ΕΚΑΤΟΜ ΕΥΡΩ απο 2007-14,υποθεση εμβολιων γριππης που ανασυρθηκε ξανα κλπ κλπ κλπ!!!!!!!!!!!!)
3) Μπορει καποιος να απαντησει γιατι η κυρια ΑΝΝΑ ΖΑΙΡΗ αντεισαγγελεας του αρειου παγου και επικεφαλης της Αρχης για την καταπολεμηση της νομιμοποιησης εσοδων απο παρανομη δραστηριοτητα ΔΕΝ εχει ολοκληρωσει ΑΚΟΜΑ τον ελεγχο για το ποθεν εσχες πολλων μελων της συμμοριας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ των περιουσιακων τους στοιχειων,οταν της εχουν διαβιβαστει στοιχεια παραπανω απο ενα χρονο απο σημερα?????

4) Μπορει καποιος να απαντησει γιατι οι εισαγγελεις διαφθορας ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ δεν εχουν ολοκληρωσει την προανακριση εις βαρος του κυριου ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ για τις διαρροες που εκανε και απο τις οποιες καταποντιστηκε η μετοχη και επαθε ζημιες εκατονταδων εκατομμυριων η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και μαλιστα δεν εχουν καλεσει να καταθεσει ο προεδρος της τραπεζας κυριος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ως καθ υλην παθως???????

Σταματαω για σημερα εδω με δυο παρατηρησεις..
-Μη με ρωτησει κανεις που τα ξερω αυτα ,με τα ιδια μου τα χερια πηγα στην εισαγγελια διαφθορας απο εποχης ΡΑΙΚΟΥ ακομα (η οποια απλα δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ) ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!
- Προς το ακροδεξιο γκρουπουσκουλο που εχει παρει σβαρνα τα "φιλοξενα "καναλια και ΜΜΕ της διαπλοκης και τσιριζει με πασιφανη τον πανικο του πως πρεπει να παω ΕΓΩ για εσχατη προδοσια(!!!) να του υπενθυμισω πως ο πρωτος που αποκαλυψε την ταυτοτητα του μανιαδακη ως προστατευομενος ηταν ο δικηγορος του και δευτερο να ΤΟΥ ΠΩ πως για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ πρεπει να πανε ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ αν.Υπ.Υγειας "