ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Becoming Zlatan

Τον έχουν αποκαλέσει «Ibra Supremacy», «Ibracadabra», «Il Genio» και «Thor» και είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
Το ντοκιμαντέρ «Becoming Zlatan» είναι ένα σπάνιο πορτρέτο του Σουηδού ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στο οποίο μιλάει ανοιχτά για τη ζωή του και τις μεγάλες προκλήσεις της καριέρας του. Μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί..
τον νεαρό Ζλάταν από το ξεκίνημα της πορείας του με την ομάδα Μάλμε το 1999, στα ξεσπάσματα και στις συγκρούσεις που τον σημάδεψαν κατά την παραμονή του στον Άγιαξ, έως και τη θρυλική άνοδό του στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, παίζοντας για τη Γιουβέντους το 2005.
Το «Becoming Zlatan» είναι μια ταινία ενηλικίωσης γεμάτη ένταση που καταγράφει το περίπλοκο ταξίδι αυτού του νέου, ταλαντούχου παίκτη. Από τους συμπαίκτες του στη Μάλμε που πιστεύουν ότι είναι εγωιστής και παίζει μόνο για τον εαυτό του, έως τους σκληρούς μάνατζερ στον Άγιαξ που τον στέλνουν στον πάγκο, και τον πατέρα του, ο οποίος του λέει κυνικά «μέχρι να τα καταφέρεις διεθνώς, είσαι ένα τίποτα», ο νεαρός παίκτης ζει υπό συνεχή πίεση. Όμως, παραμένει πιστός στον εαυτό του και βρίσκει την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της καριέρας του και του ποδοσφαίρου.
Σήμερα, ο Σουηδός σούπερ-σταρ παραμένει ένα αίνιγμα, αλλά στο «Becoming Zlatan» μας αποκαλύπτει πώς έφτασε έως εδώ και μας αφήνει να δούμε, έστω για μια στιγμή, ποιος πραγματικά είναι.
Ημερομηνία μετάδοσης: EΡΤ1 - Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00
Ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Σουηδίας-Ολλανδίας-Ιταλίας 2015.
Σκηνοθεσία: Φρέντρικ & Μάγκνους Γκέρτεν. Διάρκεια: 115΄