ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η δικαίωση της Φώφης Μπουλούτα

Μετά θάνατον δικαιώθηκε η εκπαιδευτικός Φώφη Μπουλούτα που είχε απολυθεί το 2012 από το Κολλέγιο Αθηνών για τη μονογραφή της κόλλας του γιου του Αντώνη Σαμαρά λόγω προσπάθειας αντιγραφής σε εξετάσεις.
Τον Αύγουστο ο Κώστας Γαβρόγλου, είχε ζητήσει το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης και τον επανέλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ) δεν είχε καταλήξει σε κρίση περί.. καταχρηστικότητας ή μη της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού, ενώ στη σύνθεσή του δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι εκπρόσωποι του Κολλεγίου Ψυχικού αμφισβήτησαν τη νόμιμη σύνθεση του ΚΥΣΔΕ λόγω συμμετοχής εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία όμως είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη, για να επιτύχουν τελικά την εξαίρεση των εκπροσώπων αυτών επικαλούμενοι τη μη αμεροληψία τους.
Ως εκ τούτου, σε μία τόσο σημαντική υπόθεση το ΚΥΣΔΕ απέφυγε να αποφασίσει για το κρίσιμο ερώτημα που του ετέθη, ενώ και η εν μέρει απόφασή του ελήφθη από τρία μόνο μέλη, διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να εκπροσωπούνται καθόλου οι εργαζόμενοι, όπως έχει κατοχυρωθεί και γίνεται σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο προβαίνει σε ανάκληση της με αριθ. πρωτ. 159082/Ε2/09-10-2015 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Αποδοχή καταγγελίας σύμβασης εργασίας εκπαιδευτικού…» ως εκδοθείσας κατά παράβαση ουσιώδους τύπου.
Η ΟΙΕΛΕ χαιρέτισε την παραπάνω απόφαση τονίζοντας ότι πέντε χρόνια μετά από μια «ντροπιαστική απόφαση που κηλίδωσε την ιστορία του ελληνικού δημοσίου, το Υπουργείο Παιδείας με μια ιστορική του ενέργεια αποκαθιστά τη νομιμότητα και το δίκαιο ενός ολόκληρου κλάδου».
Ο Ομοσπονδία σημειώνει πως «με τον τρόπο αυτό η πολιτεία αποκαθιστά την αδικία εναντίον της αγωνίστριας συναδέλφου μας, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή, πικραμένη από την άδικη, εκδικητική και καταχρηστική της απόλυση. Το θέμα ανακίνησε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μετά από συκοφαντικά, άθλια δημοσιεύματα εναντίον της Φώφης Μπουλούτα τον Αύγουστο, και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά από κοινού να ζητήσουν το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης, ώστε να λάμψει η αλήθεια».

Αν και νεκρή πλέον, η Φώφη Μπουλούτα δικαιώνεται, έστω και με καθυστέρηση, από την Πολιτεία που με γενναιότητα αναθεωρεί σήμερα μια ντροπιαστική απόφαση η οποία ελήφθη κάτω από ισχυρές πολιτικές πιέσεις. Μια απόφαση που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από ορισμένους που, για μικροπολιτικούς λόγους, δεν διστάζουν να αμαυρώνουν τη μνήμη ενός ανθρώπου.
Την Τρίτη η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία της υπόθεσης καθώς και της δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, του ΔΣ της Ομοσπονδίας και δημοσιογράφων με τον Αντώνη Σαμαρά. - efsyn.gr