ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Να γιατί έφυγα από το Documento

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος και η ψυχεδελική πραγματικότητα των ελληνικών media

Ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος που έφυγε από το Documento δίνει μέσω facebook, «σημαντικές διευκρινίσεις» για την αποχώρησή του από την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη. Αναλυτικά:

"Σημαντικές διευκρινίσεις για την αποχώρησή μου από το Documento
Επειδή διάβασα σε site οτι αυτό έγινε μετά από διαφωνία μου με τη διεύθυνση της εφημερίδας, με τον ανάλογο πιασάρικο τίτλο από πάνω από το άρθρο. Διαφωνίες υπάρχουν και θα υπάρχουν σε όλες τις δουλειές και τα ΜΜΕ κι αν δεν..
πέσει κι ένα μπινελίκι σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα ουδέποτε προσέβαλλε την αξιοπρέπεια μου, μου έδωσε χώρο, θάρρος και επέκταση των συγγραφικών μου ικανοτήτων, και είμαι υπερήφανος για τη συνεργασία μου με αυτήν, δεν καθυστέρησα να πληρωθώ ούτε μια στιγμή (και αναρωτιέμαι που βρήκαν την ιώβια υπομονή που έδειξαν οι άνθρωποι που δούλεψαν μαζί μου).
Θεωρώ απαράδεκτο το να λοιδωρείται ένας δημοσιογραφικός οργανισμός που δέχεται βολές από παντού για μια εντελώς προσωπική μου απόφαση που μάλιστα από τη διεύθυνση προσπάθησε να εξομαλυνθεί.Βρέθηκα σε μια κατάσταση, και έκανα αυτό το βήμα από δική μου ευθυνη επειδή δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Δημιουργήθηκε μια ήπια οξύτητα και στο σημείο εκείνο, ίσως με υπερβολική ευθυξία, έκρινα πως δεν έχω τη δυναμική να προφέρω το μέγιστο των δυντοτήτων μου στο συγκεριμένο έντυπο.
Oι αναμνήσεις μου από το έντυπο και προσωπικά τη συμπεριφορά του Kostas Vaxevanis είναι από τις πιο όμορφες στις δύο δεκαετίες της δημοσιογραφικής μου πορείας, ανθρώπινες, επαγγελματικές και καθαρές. Μπορεί κάποια μέρα στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε, ως τότε πραγματικά εύχομαι ολόψυχα σε μια εφημερίδα που δεν πουλάει κουπόνια για φέτες προκειμένου να κάνει νούμερα αλλά έχει ένα πολύ άξιο επιτελείο συνεργατών, να επιβιώσει στην ψυχεδελική πραγματικότητα των Ελληνικών media."