ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Γενική απεργία ενάντια στα μέτρα

Απεργούν σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο, Πέμπτη, που θα ψηφίζονται τα μέτρα, ΓΣΕΕ και επαγγελματικοί φορείς καλούν σε διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 6.30 το απόγευμα.
Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων και των υπηρεσιών, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Τη συμμετοχή της αποφάσισε και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς να.. κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ως και την Πέμπτη αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας. Για σήμερα η στάση εργασίας είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και αύριο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν τα πλοία και σημερα Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει κηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.