ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Ο Μ. Κοττάκης και οι «παλιές ασφαλίτικες πρακτικές»

Τρεις Συντάκτες απαντούν στον διευθυντή της ΕΣΤΙΑΣ για το αφιέρωμα στον Γρ. Λαμπράκη: "Δεν σας αρέσει; Δεν πειράζει. Δεν κάνουμε άλλωστε τη ίδια δουλειά"

Oι συντάκτες της Εφημερίδας των Συντακτών, Γιώργος Πετρόπουλος, Νικόλας Ζηργάνος, Νίκος Χατζηδημητράκος, και συγγραφείς του αφιερώματος της ΕφΣυν στον φάκελο του Γρηγόρη Λαμπράκη απαντούν στον... τιμητή της εργασίας τους, δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη και στα άρθρα του σε «Δημοκρατία» και «Εστία». Ο οποίος Μ. Κοττάκης μεταξύ άλλων, μέμφεται τους δημοσιογράφους της ΕφΣυν για απόπειρα... κομμουνιστοποίησης του Γρ. Λαμπράκη.  
Γράφουν μεταξύ άλλων στην απάντησή τους:
Ο κ. Μανώλης Κοττάκης μάς έκανε χθες την τιμή να ασχοληθεί με το πολυσέλιδο αφιέρωμα..
για τον φάκελο του Γρ. Λαμπράκη στην Ασφάλεια, που δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» του Σαββατοκύριακου και φέρει την υπογραφή μας.
Μας αφιέρωσε ένα άρθρο, το οποίο, με απειροελάχιστες διαφορές, δημοσιεύτηκε σε δύο εφημερίδες: στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και στην «ΕΣΤΙΑ», στην οποία εσχάτως ανέλαβε χρέη διευθυντή.
Στην πρώτη το άρθρο του φέρει τον τίτλο «Τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τη μνήμη Λαμπράκη».
Στην ΕΣΤΙΑ ο τίτλος είναι άλλος: «Με το ζόρι ‘‘κομμουνιστής’’»!
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κοττάκη που εξέδωσε για μας πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων και που μας κατέταξε στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «παιχνίδια του» -αν και αυτό παραπέμπει σε παλιές ασφαλίτικες πρακτικές.
Οφείλουμε επίσης να τον πληροφορήσουμε ότι ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε κι ούτε ψάχνουμε για πολιτική στέγη. Όταν αποφασίσουμε να ψάξουμε θα τον έχουμε υπ' όψιν.
 (...)
Αφήσαμε στο τέλος την άποψη του κ. Κοττάκη για τους ατομικούς φακέλους φρονημάτων που κρατούσε η Ασφάλεια.
«Βεβαίως δεν αντιλέγω: Έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον η ανάγνωση του φακέλου αυτού και άλλων», γράφει.
Όχι κύριε. Δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μόνο για όσους δεν αντιλαμβάνονται την Ιστορία ως επιστήμη.
Για μας οι φάκελοι αποτελούν τεκμήρια της Ιστορίας που πρέπει να μελετιούνται με τους κανόνες της ιστορικής επιστήμης, η οποία δεν επιτρέπει ούτε την προχειρότητα ούτε το κουτσομπολιό, ούτε τα πάσης φύσεως παιχνίδια που έχετε στο μυαλό σας.
Γι’ αυτό και μελετάμε εξονυχιστικά τα θέματά μας και η «Εφ.Συν.» διαθέτει άπλετο χώρο στη δημοσίευση των πορισμάτων των ερευνών μας.
Δεν σας αρέσει; Δεν πειράζει. Δεν κάνουμε άλλωστε τη ίδια δουλειά.