ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Χωρίς εμένα

Με διάγγελμα που απηύθυνε από το Ελυζέ  προς τον γαλλικό λαό, ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.
Ο Ολάντ αφού έκανε μία αποτίμηση της μέχρι τώρα θητείας του, απηύθυνε έκκληση προς τη γαλλική αριστερά να ενωθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδο στην εξουσία είτε της δεξιάς είτε των εθνικιστών.
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το γιατί οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση τόνισε: «Σε ό,τι με αφορά το μόνο που με κινητοποιεί είναι τα συμφέροντα της χώρας, την οποία για πάνω από 4,5 χρονιά υπηρέτησα με ειλικρίνεια. Η εμπειρία μου προσέφερε την ταπεινότητα που είναι απαραίτητη στην δημόσια δράση. Η εξουσία δεν με έκανε να χάσω την ευκρίνειά μου. Σήμερα, έχω συνείδηση των κίνδυνων που θα είχε μια κίνηση, η οποία δεν θα συσπείρωνε τους πάντες γύρω από το όνομά μου. Ετσι, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για μια νέα θητεία».
Ο Φρανσουά Ολάντ άσκησε σκληρή κριτική στην υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς..
Φρανσουά Φιγιόν αλλά και στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος που αναμένεται να κάνει προκριματικές εκλογές στο αμέσως επόμενο διάστημα για να χρίσει τον υποψήφιο πρόεδρο για τις προεδερικές εκλογές της άνοιξης του 2017.
Σημειώνεται ότι σήμερα, άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προκριματικές εκλογές του σοσιαλιστικού κόμματος.