ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

«Μακεδονία»: και χρωστάνε 11 μισθούς και απολύουν!

Η επιχείρηση της εφημερίδας «Μακεδονία» δεν λέει να αποδεχθεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, στους οποίους τα οφειλόμενα φθάνουν σήμερα τα 11 μηνιάτικα! Μάλιστα, πριν λίγες μέρες ο αδελφός του μεγαλομετόχου Τζον Ρήγα, Θόδωρος, δεν μπόρεσε να δεσμευτεί στις συνδικαλιστικές ενώσεις ούτε καν για την καταβολή ενός μισθού, πλέον του ποσού των 1,70% μισθών που είχε γνωστοποιήσει η νομική εκπρόσωπος (πραγματική εκδότης) Β. Σουλοπούλου, με σύμβουλο τον Χασδάϊ Καπόν, ότι θα καταβληθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι.. είναι ταλαιπωρημένοι, αλλά και εξοργισμένοι, διατυπώνοντας διάφορες σκέψεις για δυναμικές αντιδράσεις.
Αντί δε η εργοδοσία να φροντίσει για την αποπληρωμή των οφειλόμενων, προχωράει σε απόλυση 2 εξ αυτών που δεν είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, με έναν ωμό εκβιασμό: «ή υπογράφετε ατομικές ή απολύεστε» και συσχετίζοντας ευθέως τις απολύσεις με την άρνηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων.
Ταυτόχρονα ομολογεί με κυνικότητα την εκδικητικότητα έναντι αυτών που υπερασπίζονται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις εργασίας. Ο εκδικητικός χαρακτήρας των απολύσεων φαίνεται και από το γεγονός ότι η επιχείρηση όχι μόνο δεν θα έχει οικονομικό όφελος, αλλά αντίθετα σημαντική ζημία, αφού είναι υποχρεωμένη να πληρώσει αποζημιώσεις πολλαπλάσιες του ποσού που θα εξοικονομούσε αν υπέγραφαν ατομική σύμβαση για ένα έτος.

- από asyntaxtostypos