ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Εκπληξη με Μηλιό στο Φεστιβάλ Αθηνών

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ορίστηκε ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος είχε διαχωρίσει τη θέση του και είχε αποχωρήσει λόγω τρίτου μνημονίου και μάλιστα μέχρι πρόσφατα αρθρογραφούσε εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.
«Η απόφαση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, εξηγώντας το σκεπτικό, καθώς είχε προηγηθεί ρήξη μεταξύ του ΔΣ και του καλλιτεχνικού διευθυντή..
 του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:
  • Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
  • Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος
  • Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης
  • Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
  • Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός
  • Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ
  • Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Μηλιός εξηγεί γιατί αποδέχθηκε τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου:
Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Ο πολιτισμός χάραξε δρόμους για να περπατήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης.
Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.
Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Η επιτυχία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολλών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Κι ένα σχόλιο του Ν. Τσαγκρή (από το fb): «Ο Μηλιός, λέει, στο Φεστιβάλ Αθηνών.Απορώ πως δεν έβαλαν τον Φίλο μου τον Περικλή Κοροβέση που είναι και ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας. Ε; (Ή τον λογιστή μου, να πούμε, που ξέρει και οικονομικά καλύτερα απ' τον Γιάννη)»