ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ

Τα γεγονότα τρέχουν, τρέχουν γρήγορα. Το γρήγορα που καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε να αντιληφθούμε το μέγεθός τους και τη σημασία τους. Κι αυτό γιατί υποβιβάζονται σε μια ατάκα, σε μια εξυπνάδα, σε ένα τουίτ.
Μερικές φορές όμως χρειάζεται μια ματιά διεισδυτική, μια ματιά σε βάθος να αναδειχθεί η πραγματική σημασία κάποιων συμβάντων και εξελίξεων.
Αυτό το ρόλο αναλαμβάνει η εκπομπή ΕΡΤreport, όπου οι ρεπόρτερ Εμμανουέλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν και Μάχη Νικολάρα αναζητούν.. πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.
Οι τρεις ρεπόρτερ μας προσκαλούν στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται αλλά και να ερευνούν σε βάθος.
Η εκπομπή κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 4 το μεσημέρι («Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει») με την περίπτωση των Τσιμέντων Χαλκίδας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μιλούν  για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο του εργοστασίου -το Μάρτιο του 2013- και τη δικαστική προσφυγή για τις ομαδικές απολύσεις, που αναμένεται να επηρεάσει το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα.