ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Eξπρές του Μεσονυχτίου για τον Αγγελο Φιλιππίδη

Στο «κολαστήριο» του Mαλτεπέ που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, επρόκειτο να κρατηθεί ο Αγγελος Φιλιππίδης ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία, με διεθνές ένταλμα, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ.
Οι τουρκικές φυλακές Μαλτεπέ είναι γνωστές για τις καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει για τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές.
Συνήθως στο Μαλτεπε οδηγούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι, με τα μέλη της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης να έχουν πραγματοποιήσεις ουκ ολίγες επισκέψεις στις φυλακές του Μαλταπέ.
Στο "σωφρονιστικό ίδρυμα" του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι.. 
πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής,  οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού  που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.
Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.