ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο γαλαντόμος πρόεδρός του

Εν μέσω κρίσης το ΤΤ προσέλαβε δημοσιογράφο  ως «σύμβουλο τέχνης» και αγόρασε  ειδικό ψυγείο  για κρασιά για το σπίτι του προέδρου του στην Κηφισιά.

Όταν ο Κλέων Παπαδόπουλος διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 έκανε το πρώτο τραπέζι σε δημοσιογράφους στο παλιό Χρηματιστήριο (οδό Πεσμαζόγλου). Τότε, δέχθηκε την ερώτηση «που εργαζόταν προηγουμένως;», αφού ήταν ένα πρόσωπο άγνωστο στους τραπεζικούς και οικονομικούς κύκλους.
Ο Κλέων Παπαδόπουλος απέφυγε ν’ απαντήσει. Ο δημοσιογράφος επέμεινε κι επανέλαβε την.. 
ερώτηση. Τελικώς έδωσε μία γενικόλογη απάντηση,  αναφέροντας ότι έχει εργαστεί σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες χωρίς όμως να τις κατονομάσει.
Η αλήθεια ήταν  ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε εργαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού (UBS) για μικρό χρονικό διάστημα πριν από πολλά χρόνια  ενώ τελευταία έκανε τον διαχειριστή της προσωπικής του περιουσίας και ορισμένων φίλων του. Γι’ αυτό και ήταν άγνωστος στους κύκλους του χρηματοοικονομικού τομέα.
Φαίνεται όμως – από τα γεγονότα – ότι ο ίδιος είχε πολύ ισχυρούς φίλους, όπως τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου  και την οικογένεια του Γ. Παπανδρέου, που είχε «επενδύσει» στην πράσινη ανάπτυξη με μοχλό και το Ταχυδρομικό  Ταμιευτήριο (ΤΤ).
- διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ (Ιούλιος 2012) των Χρήστου Ιωάννου -  Βασιλικής Σιούτη
- διαβάστε κι αυτό: Το πάρτι του ΤΤ, ο Γριβέας, ο Αντρίκος και οι γαλαντόμες διοικήσεις