ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Προκλητική η δίωξη κατά της «Εργατικής Αλληλεγγύης»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται οι δημοσιογράφοι της «Εργατικής Αλληλεγγύης» για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές απόψεις της εφημερίδας. Στις 12 Δεκεμβρίου καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας) έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
Το «έγκλημα» των τριών ήταν η αρθρογραφία τους υπέρ του δικαιώματος να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών. H συγκεκριμένη δίωξη, φυσικά, εντάσσεται στην εκστρατεία..
εκφοβισμού και τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τη Χρυσή Αυγή.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό, την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της ΧΑ, να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τη δίωξη και καλούν όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης, να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην εφημερίδα “Εργατική Αλληλεγγύη”.