ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΟΕΑΠ: περικοπές σε επικουρικές και μισθούς

Τα κατάφερε η τροϊκανή πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και με πρόσχημα τη σωτηρία του ταμείου, χωρίς καν να μπει στον κόπο να εξετάσει και να παλέψει τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του, χωρίς καν να μπει στη μάχη ενάντια στις αποφάσεις και την πολιτική της τροϊκανής κυβέρνησης, ενσωμάτωσε την πολιτική της και αποφάσισε τις περικοπές και τις μειώσεις στο ταμείο των ΜΜΕ.
Οι περικοπές και μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, μισθούς και αμοιβές γιατρών θα έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Υπέρ ψήφισαν όλα τα μέλη του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ με εξαίρεση την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον Γιάννη Αγγέλη, ενώ ο Π. Σόμπολος ψήφισε ένα πιο λαϊτ σενάριο των περικοπών. Θα σώσουν αυτά τα μέτρα τον ΕΔΟΕΑΠ; Ούτε οι υπέρμαχοι της δεν κατάφεραν να το υποστηρίζουν. Αντιθέτως ο..
ταμίας δήλωσε μετά από πίεση πως μετά από λίγο καιρό θα χρειαστεί να πάρουν πιο σκληρά μέτρα!
Πρακτικά η τρόϊκα του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τη μείωση του εφάπαξ κατά 20% κάτω από 1η Ιανουαρίου 2014.
Μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων  5%  ως 1.500 ευρώ, 25% από 1.500 ως 3.000 ευρώ
40% από 3.000 και άνω.
Όμως: Θα ξαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ για τους μισθούς του διευθυντή και των τομεαρχών-προϊσταμένων του ταμείου που παίρνουν πάνω από 7.000 και 5.000 ευρώ, επειδή αυτοί "δεν μπορούν να πληρώνονται λίγα"!
Οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται ως εξής: (διαβάστε τη συνέχεια στο greektv)