ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αλαλούμ με τη διανομή και την πώληση του Τύπου το Σαββατοκύριακο (και όχι μόνο)

«Τα πρακτορεία τύπου καθιστούν άνεργους, μέσα σε μια νύχτα, 1200 εφημεριδοπώλες»

Αλαλούμ με τη διανομή και πώληση των εφημερίδων του Σαββάτου και της Κυριακής και ουδείς γνωρίζει ποιά σαββατιάτικα φύλλα θα κυκλοφορήσουν αύριο (Σάββατο). Ηδη οι εβδομαδιαίες κυριακάτικες εφημερίδες και οι εκδόσεις της Κυριακής των ημερήσιων φύλλων έχουν τυπωθεί και βρίσκονται στα σημεία διανομής και πώλησης από το βράδυ της Παρασκευής.
Αιτία αυτή τη φορά για το μπέρδεμα δεν είναι κάποια απεργία στον Τύπο αλλά έχει να κάνει με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση των πρακτορείων διανομής να μην χορηγήσουν Τύπο στους εφημεριδοπώλες. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση των Ενώσεων Εφημεριδοπωλών Αθήνας-Θεσσαλονίκης που αναφέρονται στα εξώδικα των πρακτορείων ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ σχετικά με τη λήξη συνεργασίας τους.
Οι εφημεριδοπώλες αναφέρουν ότι τα Πρακτορεία δεν θα τους χορηγήσουν Τύπο από την Δευτέρα 4/7/2011, και καταγγέλλουν ότι ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ καταργούν και ακυρώνουν τον κλάδο τους, καθώς προτίθενται να προβούν μόνοι τους στην διανομή του τύπου στα κατά.. τόπους σημεία πώλησης.
«Αν και εφόσον τα Πρακτορεία προβούν στην ως άνω παράνομη και ποινικά κολάσιμη ενέργεια (άρθρ. 1, 2, 44 παρ. 1, 2 του Ν. 3959/2011), παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό, καταργούν τον κλάδο μας και καθιστούν άνεργους, μέσα σε μια νύχτα, 1200 εφημεριδοπώλες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται ότι «οι εφημεριδοπώλες δεν απεργούν την Δευτέρα 4/7/2011 όπως ψευδώς διαδίδεται από πλευράς Πρακτορείων και θα ευρίσκονται στις θέσεις τους όπως κάνουν με συνέπεια επί 90 έτη».