ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σκληρή απάντηση της ΕΡΤ στην απόπειρα προληπτικής λογοκρισίας από το ΕΣΡ

Δεν δικαιούστε να ομιλείτε για το Κουτί της Πανδώρας

Σκληρή είναι η απάντηση της ΕΡΤ στο ΕΣΡ που αφορά την προσπάθεια προληπτικής λογοκρισίας από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δημοσιογραφικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την τηλεοπτική εκπομπή «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη.
Κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που αφορούσε τα πνευματικά δικαιώματα και την λειτουργία των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης ένας από τους οποίους είναι η ΑΕΠΙ η εκπομπή και η ΕΡΤ έλαβαν εξώδικο από την ΑΕΠΙ το οποίο κοινοποιήθηκε και στο ΕΣΡ και το οποίο ανέφερε ότι το «Κουτί της Πανδώρας» είναι προκατειλημμένο απέναντι στην ΑΕΠΙ και για αυτό δεν προτίθεται να συμμετέχει στην εκπομπή.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε, ως μη όφειλε, το εξώδικο στην ΕΡΤ ζητώντας γραπτές εξηγήσεις και μάλιστα εντός 10 ημερών.
Η ΕΡΤ απάντησε άμεσα ότι ο ρόλος του ΕΣΡ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου είναι να «ασχολείται» με εκπομπές που έχουν μεταδοθεί και όχι με αυτές που δεν έχουν ακόμη προβληθεί και δεν αποτελούν τηλεοπτικό προϊόν.



-από το koutipandoras.gr