ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

48ώρες στους δρόμους, απέναντι στην καρμανιόλα του Μεσοπρόθεσμου



Τριπλό μπλόκο στη Βουλή, συμμετέχουν και οδηγοί ΙΧ και μοτοσυκλετών


Όλη η Ελλάδα θα συμμετέχει στην 48ωρη πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει όχι μόνο τα συνδικάτα αλλά και όλοι οι «αγανακτισμένοι» με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, πολίτες. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενόψει των νέων περικοπών, αντιδρούν, βγαίνουν στους δρόμους και αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ λένε όχι στα μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης και καλούν τον κόσμο να αντιδράσει, συμμετέχοντας στις πορείες σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή και την.. Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία μέχρι το Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ
καλεί σε απεργιακές συγκεντρώσεις, όλους τους συνειδητοποιημένους πολίτες που οι κυβέρνηση τους επιτίθεται ωμά, κόβοντάς τους τα κεκτημένα τους. Στην Αθήνα, η συγκέντρωσεις θα γίνουν και τις 2 ημέρες, στην Ομόνοια στις 10 το πρωί και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 7 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη οι συγκεντρωσεις θα γίνουν στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 10.30 το πρωί και στις 7 το απόγευμα. Στον Πειραιά, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία ΗΣΑΠ. Στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα στις κεντρικές πλατείες στις 10 το πρωί.

Τα ΜΜΜ
, δηλαδή, οι εργαζόμενοι στα τρένα, τον προαστιακό, τα λεωφορεία, τα τρόλεύ, τον ηλεκτρικό, θα απεργήσουν και τις 2 ημέρες, ενώ το μόνο που θα λειτουργήσει κανονικά για την εξυπηρέτηση των απεργών, θα είναι το Μετρό.
Προβλήματα θα υπάρχουν και στα δρομολόγια των πλοίων αλλά και στις αεροπορικές πτήσεις, αφού οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο πτήσεις από τις 8:00 π.μ. έ ως 12 μ.μ. λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε στάσεις εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με προσωπικό ασφαλείας, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ έχουν και αυτοί δηλώσει συμμετοχή στην 48ωρη απεργία.
Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά για όλο το διήμερο, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο τα εφημερευόντα και τα διανυκτερεύοντα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στις εφορίες, τις τράπεζες, τους δήμους, των ταμείων, των τελωνείων και γενικότερα όλων των ΔΕΚΟ, θα απεργήσουν για 48 ώρες.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στην 48ωρη απεργία, ενώ έχει ήδη δηλώσει ότι θα αποκλείσει τους ΧΥΤΑ Φυλής στην Αττική και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.
Οι "αγανακτισμένοι" πολίτες θα είναι για 48 ώρες στο δρόμο και καλούν όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιουνίου σε μία Γενική Απεργία που όπως τονίζουν μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 9 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Στις 29 Ιουνίου καλούν τους πολίτες να αγανακτήσουν περικυκλώνοντας την Βουλή, δίνοντας αρχικό ραντεβού στις 8 το πρωί, στο μετρό του Ευαγγελισμού, στο Καλλιμάρμαρο και στο Σύνταγμα.

Ταυτόχρονα έχει γίνει και κάλεσμα των οδηγών αυτοκινήτων, από τους "αγανακτισμένους", να περικυκλώσουν με το αυτοκίνητό τους, τους δρόμους γύρω από τη Βουλή αλλά και την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση, εμποδίζοντας την πρόσβαση των βουλευτών.

Δήμητρα Βασιλοπούλου / enet.gr