ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και αρχείο γραφημάτων


Νέο blog για τα ελληνικά infographics


Eνα νέο blog για τα ελληνικά infographics φιλοδοξεί να γίνει ενα ηλεκτρονικό αρχείο και ταυτόχρονα βιβλιοθήκη μάθησης του γραφήματος και καταγραφής του αφού το εφήμερο της δημοσιοποίησής του στις σελίδες των εφημερίδων το καθιστά σπάνιο.Το blog φιλοξενεί δουλειές που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες
Στο graphsnews.blogspot.com συμμετέχουν γραφίστες και σχεδιαστές γραφημάτων από 4 εφημερίδες της Αθήνας (Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, ΤΑ ΝΕΑ και REAL NEWS). Μεταξύ αυτών ο Σπύρος Κανακάρης, ο Μάκης Θεοφιλόπουλος, η Ζωή Κατσιγιάννη, η Μαρία Καρπατσέλλη.
Την επιμέλεια και ευθύνη του blog έχει ο Πάνος Κωνσταντόπουλος που έχει βραβευτεί στον 12ο Διαγωνισμό καλύτερα σχεδιασμένης εφημερίδας, στα..European Newspapers Awards, για τα γραφήματά του στην Καθημερινή.
Η σελίδα είναι ανοιχτή σε όλους και μέλη του είναι όσοι ανεβάζουν γραφήματα στο blog.

Υ.Γ: Για ανάρτηση γραφημάτων στο graphsnews μπορείτε να στέλνετε αρχεία .jpg σε ανάλυση 200dpi στο email: panoskonstantopoulos@gmail.com και να το συνοδεύει η ημερομηνία δημοσίευσης και το όνομα του σχεδιαστή.
.