ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αχ Ευλαμπία, η ασθένειά σου έγινε χρονία...

Επνιξαν στα δακρυγόνα και τη συναυλία στο Σύνταγμα

Εν μέσω καπνογόνων, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης που έριχναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδυνή συναυλία στο Σύνταγμα. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει το χώρο της πλατείας κατήγγειλαν την ολοφάνερη προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους και να τους υποχρεώσουν να αποχωρήσουν, πριν καν ολοκληρωθεί η συναυλία.
Είχε προηγηθεί νέα ογκώδης σε συμμετοχή πορεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ που ξεκίνησε από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Πρόβλημα υπήρξε όταν ομάδες "αγανακτισμένων" δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει, λόγω των κομματικών πανό όπως είπαν αλλά και της αναμενόμενης άφιξης πορείας μοτοσικλετιστών, πολλοί από τους οποίους είχαν ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας. Μετά από διαβουλεύσεις το ΠΑΜΕ υποχώρησε στο ύψος της εισόδου του Εθνικού Κήπου ενώ..λίγο αργότερα έφτασε στο Σύνταγμα η πορεία των μοτοσικλετιστών.
Μόλις τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ αποχώρησαν από την Αμαλίας (λίγο πριν τις 10 το βράδυ) άρχισε σχεδόν αμέσως εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. Η συναυλία τελικά έλαβε τέλος γύρω στις 10.50 το βράδυ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί. Μεταξύ άλλων πήραν μέρος οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Γιοκαρίνης και Υπόγεια Ρεύματα.

-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. Μια μαρτυρία για τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα